iOS 11 erken şarjı tüketiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, iOS’ un yeni sürümü iOS 11′ in tam sürümünü yayınladı. iOS 11 güncellemesi ile ortaya çıkan erkan şarj sorunu şikayetlere neden oldu. Şarjım erken bitiyor bluetooth ve wifi kapanmıyor!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kısa süre önce yayınlanan Apple‘ nin yeni işletim sistemi sürümü iOS 11‘ de batarya sorunu çıktı.

iOS ‘ un son sürümü iOS 11, iPhone ve iPad’ de erken şarjın bitmesine neden oluyor. Ciddi sayıda kullanıcıdan gelen şikayetlere göre erkenden biten pil’ in iOS 11 güncellemesinden sonra ortaya çıktığı belirtildi.

Şarj sorunu şu an için tüm iPhone telefonlarda görülmezken her hangi bir model seçmeden sorun devam ediyor. Tabi sadece bunla sınırlı değil. 3D Touch, kontrol merkezi, wifi, bluetooth ve uygulama kapatma sorunu gibi büyük sorunlarında görüldüğü aktarılmakta.

iOS 11, wifi ve bluetooth’ u kapatmıyor. Ara ara görülen bu sorun kullanıcıları rahatsız ediyor. Batarya sorunu özellikle iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve Plus modellerinde daha sık görülmekte. iPhone 7′ de ise daha az sorun görülmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 11 erken şarj sorunu

iOS 11 yüklü cihazlarda şarj 2 kat erken bitiyor. Tam dolu batarya %0′ a düşüşü 90-100 dakika arasında olabiliyor. iOS 10′ da bu süre yaklaşık 240 dakika.

Kasım ayında çıkması beklenen iPhone X modelinde bu sorunların çıkmayacağı ve yeni güncelleme sürümü ile satışa çıkacağı bekleniyor.

iOS 11 şarj sorunu tahmini yeni yayınlanacak iOS 11 sürümü ile çözüleceği beklenmekte. Artık yeni sürüm 11.0.1 mi yoksa iOS 11.1 mi olur bekleyip göreceğiz.

Not: Apple, iOS 11′ den iOS 10.3.3′ e geçişleri kapatmadan eski sürüme geçebilirsiniz. iOS 10.3.3 imzalanmadan elinizi çabuk tutunuz. iOS 11′ den iOS 10′ a nasıl geri dönülür sitemizde yer alan haberlerden ulaşabilirsiniz.

iOS 11 erken şarjı tüketiyor

iPad modellerinde de sorun yaşanmakta.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak