iOS 11.4 şarj çabuk bitiyor mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple' ın yeni iOS sürümü 11.4' de batarya sorunu ortaya çıktı. Bazı kullanıcılara göre pil kullanım süresinde düşüş oldu. Bazıları ciddi şekilde şarjı tükettiğini söylemekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mayıs ayı sonlarında iOS cihaz sahipleri ile buluşan iOS 11.4 de kullanıcılara önemli bir sorun yaşattı. IOS 11.4 batarya sorunu bazı iPhone markalı modellerin bataryasını öldürüyor. Şimdilik Apple‘ dan her hangi bir açıklama gelmedi. Ama büyük ihtimal sorunu çözecek yeni bir güncelleme yolda. 

Apple, iOS 12 içinde ciddi çalışmaları yaptığını daha önce yayınlamıştık. Bu güncellemede özellikle beklenenlerden biri batarya sorununun çözümü. Artık şarj süresinde ciddi bir artış beklenmekte.

iOS 11.4 batarya sorunu çözülebilecek mi?

Apple HomePod stereo ve AirPlay 2 hoparlör desteği sağlayan iOS 11.4 güncellemeleriyle gelen batarya süresi sorunları, iPhone 6′ dan başlayıp iPhone 8 ve iPhone X’ de etkilemekte.  Aralarındaki bütün cihazları etkisi altına almış durumda. iOS 11.4 batarya sorunları büyük bir çaptaki kullanıcıları etkilemiş durumda. Geçen senenin Eylül ayında müşterilere sunulan iOS 11 hem IPhone hem de IPad cihazlar için oldukça büyük bir güncelleme olarak sunulmuştu. 

Diğer bir yandan, sürüm yeniliklerinden çok beraberinde getirmiş olduğu bir çok hata işlemleri ile daha çok konuşuldu. Daha sonra ki gelen güncellemeler de ise bu sorunları ortadan kaldırma iddiasıyla piyasaya gelse bile, sürüm bir türlü tam olarak kullanılabilir hale getirilemedi. Görünen o ki iOS 12 öncelerinde bu durum kullanıcılar için bir sorun teşkil etmeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 11.4 şarj çabuk bitiyor mu?

Kullanıcıların genel görüşleri

iPhone şarj erken bitiyor! Bir çok müşteri Apple destek forumları üstünden iOS 11.4 yükledikten hemen sonra batarya sürelerinin ciddi bir anlamda düştüğünü belirtiyor. Tam gün kadar giden bir bataryanın, yarım gün bile dayanamadığı konuları kişiler arasında paylaşıldı. Bu sorunların Wi-Fi nedeni ile olduğu şeklinde bir takım iddialar söyleniliyor. Kablosuz ağ bağlantısını kapamanın yada 5 GHz ağdan, 2.4 GHz ağa geçiş yapma işlemlerinin sorunu çözebileceğini söylüyorlar.


Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 12:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.