iOS 13 ücretli uygulamaları kaldırma uyarısı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Malum iPad' de veya iPhone ücretli uygulamayı kaldırıldığında abonelik ücreti devam ediyor. Bu durum çok sayıda kullanıcıyı mağdur ettiğinden gelen şikayetler sonuç buldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

App Store yani Apple mağazasından satın alınan uygulamalarda “Abonelik iptali” yapılmadığı sürece ücretlendirmenin devam ettiğiniz bazı Apple kullanıcıları bilmemekte. Bazen bizede hem Android hem de iOS kullanıcılarında bu yönlü şikayetler gelmekte. 

Günlük veya haftalık kullanım için aldığınız uygulamanın ücretlendirmesi devam edeceğini biliyor musunuz? Bazıları ‘Uygulamayı kredi kartımla satın aldım ama daha sonra kontrol etmedim. Kartımın ekstresi gelince fark ettim nasıl oluyorsa ücret almaya devam ediyorlar’ diye şikayetler sıralanıyor.

Evet diğer bir sorunda yine bazıları satın aldığı ya da abone olduğu bir uygulamayı daha sonra kaldırdığında sanki daha sonra ücretlendirme olmayacakmış havasına giriyor. Sanki uygulama silindiğinde abonelikte iptal oluyor.

Aldığınız uygulamanın detayları, kullanıcı yorumları ve sözleşmesini okumadan işlem yapmayınız. Paralı uygulamaların çoğu ya haftalık ya da aylıktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple, yukarıdaki kullanıcıların şikayetlerine kulak verdi ve iOS 13′ e yeni bir özellik ekledi. Artık ücretlendirme yapılan uygulamalarda uygulamayı telefondan kaldırdığınızda size ücretlendirmenin devam edeceğini ve isterseniz aboneliği sonlandırmanız önerilecek.

iOS 13 ücretli uygulamaları kaldırma uyarısı

iOS 13 güncellemesinde ücretli uygulama uyarısı

iOS 13 güncellemesi özelliklerinde daha önce bu özelliğe yer vermemiştik. Yeni beta sürümünde eklenen bu özellik tam sürümde karşımıza çıkacak.

iPhone abonelik iptali yapılmadığında uygulama ücreti yanilemesi durumu yanlış hatırlamıyorsam çok sayıda uygulama yorumunda yer alıyor. Bazıları hakaret ederek şikayette bulunuyordu. Artık bu yeni uygulamayla bir nevze bir şeylerin önüne geçilmiş olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Unutmadan abonelik iptali yapmadan silinen uygulamayı daha sonra kullanmak isterseniz tekrar yüklediğinizde kullanıma deavm ediyorsunuz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.