iPhone arka planda YouTube müzik dinleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Apple' ın iOS iPad ve iPhone arka planda müzik dinleme ve arka planda YouTube video izleme özelliği belki yakında zamanda gelebilir. Şu an uygulama ile arka planda nasıl çalışır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple’ ın çıkardığı iPhone telefonlarda arka planda YouTube gibi uygulamalarda müzik dinleme veya bir şeyi izlerken arka planda bir şeylerle uğraşacaksanız bu haber sizin işinizi fazlasıyla görecek.

iOS’ un kapalı br kaynağa sahip olması nedeniyle kafanıza göre bazı şeyleri yapamıyorsunuz. Her türlü uygulama bu platformda istediği gibi çalışamıyor. Antivirüs uygulamaları dahi gerçek amaçında kullanılmamakta. Bir başka sorun ise çoğu iPhone kullanıcıların arka planda internet üzerinden bir şey dinlemeyemesi. Bu daha çok uygulamalarda görülmekte. Bunlardan biride iPhone YouTube uygulamasını arka planda çalıştırma işlevinin olmaması.

iPhone arka planda video çalıştırma ve müzik dinleme için yakın bir zamanda Apple’ ın güncelleme ile yeni sürümlerde bu özelliği getirebileceğinden bahsetmiştik. Bu özellik çıkana kadar yardımcı uygulamalar kullanılabilir.

iPhone YouTube arka planda çalıştırma mümkün mü?

Arka planda YouTube çalışması için ek bir uygulamaya ihtiyaç duyulması. App Store’ ye bir göz attığımızda uygulamaların çoğunda sorun yaşadık. Ya arka planda çalışmıyor ya da uygulama sıkıntılı oluyor. Bizde denediğimiz ve sorunsuz çalışan bir uygulamaya yer vermeyi düşündük. Tabi şu an için sorunsuz gibi duran program ileride güncellemelerle veya telefona gelen yazılımla uyumsuzluk gösterebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önerilen uygulamalar o an için çalışıyor ve sonrasında sorun görülebiliyor. Bundan dolayı ileride çıkabilecek sorunlardan kullanıcı sorumlu olacaktır. Ama Apple Store genelde sıkça test edilen bir platform.

iPhone arka planda YouTube çalıştırma uygulaması

  • Uygulamanın adı “DownTube – YouTube müzik” 
  • İndirip yükledikten sonra arama kısmından istediğiniz YouTube’ daki videoyu aratın
  • Telefonun orta tuşuna basın arka planda açılan video çalışmaya devam edecek

 Ekranı aşağıdan yukarıya çektiğinizde play menüleriyle karşılaşacaksınız. Bu uygulama gerçekten iyi iş çıkarmış.       

iPhone arka planda YouTube müzik dinlemeiPhone arka planda YouTube çalıştırma müzik dinlemeiPhone YouTube çalıştırmaiPhone YouTube müzik dinleme

DownTube önemli özelliği

iPhone YouTube arka planda kullanma uygulaması ayarlarında uyku zamanlayıcıyı kurarak istediğiniz zamanda otomatik uygulamanın kapatılmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu da çok önemli bir özellik olmuş. Yatmadan önce otomatik kapatma zamanlamasını ayarlayarak müzik veya video izleyebilirsiniz. Film izlerken uyuya kaldığınızda sizin yerinide kapatacaktır.

iPhone arka planda müzik dinleme ve arka planda video izleme uyumlu cihazlar listesi iOS sürümünün desteklediği tüm sürümler. “iPhone XR, XS, Max, iPhone X, iPhone SE, iPhone 8 ve iPhone 7” tam size göre.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 23:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak