Apple, iPhone 8 ile 1000 mbit internet hızına ulaşacak mı?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple yeni amiral gemisi iPhone 8' de 1000 mbit internet hızına ulaşabilecek mi? Peki bu hızı hangi cep telefonları destekliyor. iPhone 8 ile 1 Gigabit hıza ulaşılabilecek!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzde birçok firmanın akıllı telefonları 1000mbit internet hız bandını aşmaya çalışmakta ve bazıları da bu bandı aşarak müşterilerine bu hizmeti sunmaya başlamıştır. Tabi bu kadar hızla kota uygulanırsa kullanıcının vay başına. 🙂 Bazı tarifelerde internet paketi bittiğinde internet erişimi kapatılmakta. 

1000mbit internet hızını destekleyen telefonlar modelleri?

1000mbit internet hızına Avustralya’da 4G ile ulaşılmış bulunmakta ve yeni hedef olarak 5G’de ilk etapta 5000mbit internet hızını deneyeceklerini bildirmektedirler. Günümüzde bu hız limitini aşan ilk telefon Samsung’un amiral gemisi Galaxy S8 olmuştur.

Apple, iPhone 8 ile 1000 mbit internet hızına ulaşacak mı?

Bloomberg tarafından yayınlamış bir rapora göre 2 teknoloji devi Qualcomm ve Apple arasında devam eden anlaşmazlık yüzünden, iPhone 8 kullanılması öngörülen LTE modem 1000mbit internet hızını kullanamayacak ve bu nedenle iPhone 8 1000mbit internet hızını destekleyemeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Açık bir şekilde anlaşmazlık nedeniyle olduğu söylenmese de bu anlaşmazlığa bağlı olarak anlaşmazlığın devam etmesi halinde Apple telefonlarında en az 1 yıl daha 1000mbit LTE hızının desteklendiği modemlere yer veremeyecek.

Qualcomm ile Apple arasındaki anlaşmazlıklar her iki tarafında birbirlerinin patentlerini kullandıkları gerekçesiyle tırmanış gösteriyor. Ancak henüz bu anlaşmazlıklardan bir sonuç çıkmamıştır. Şu anki görüntü bu anlaşmazlığın giderilmemesi durumunda iPhone 8’in hedeflenen 1 Gigabit internet hız limitine ulaşamayacağı yönündedir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir