Samsung ekran döndürme kapalı ama kendiliğinden dönüyor

Musa Erdem
Yazar Musa Erdem 5 Minimum Okuma

Samsung ekran kendiliğinden dönüyor veya ekran döndürme kapalı olmasına rağmen hala dönüyor sorunu görülenlerin çoğunun çözümü aynı olmakta. İşte Portre ayarı!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung ekran döndürme kapalı ama hala dönüyor diyenlerden biriyseniz çözümü belki aşağıda bulabilirsiniz. Bazen bu adımı yaptım diyenlerin cihazını kontrol ettirdiğimizde doğru yapmadığı anlaşılanlar olabiliyor. Bu çoğunlukla pek teknoloji ile alakam yok diyen kullanıcılarda görülmekte.

Ekran kendi kendine dönüyor veya Samsung ekran kendiliğinden dönüyor mu? Film izlerken veya video izlerken çoğunlukla ekran döndürmeye ihtiyaç duyuyoruz. Ekran döndürme bazen çok yararlı olurken bazen de çok sinir bozucu bir durum olabiliyor. Bir haberi veya gelen mesajı okurken ekranın dönmesi sinir verici bir hale dönüşüyor. 

Samsung ekran döndürme kapalı ama dönüyor  

Kendiliğinden ekran dönüyor sorunu için bazı önerilerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Aklınıza gelen başka olasılıklar varsa yazarsanız konuya katkı sağlamış olacaksınız.

  • Yeni modellerde Android Portre bölümüne girdiğinizde açık butonu kapalı konuma çevirin
  • Ekran ayarını bulamama veya yanlışlıkla açık yapma
  • Eski modellerde sistem bölümünde tüm dönme açılarını etkinleştirin açık olması
  • Yüklü bir uygulamanın uyumsuz çalışması veya sorun çıkarması nedeniyle ekran dönmesi
  • Hard reset bölümüne girerek “wipe cache partition” yapılması (farklı seçeneklere dikkat edin)
  • Eski telefonlar için cache ve birde dalvik cache silme ile çözüme ulaşma
  • Ekran dokunmatiğinde sorun olması
  • Yazılımda olası sorunlar. Bunun için fabrika ayarı veya hard resetleme yapılması gerekebilir

Samsung telefonda ekran dönüyor sorunu resimli anlatım

Aşağıda kendi kendine dönme sorununda yapılması gereken ilk işlem olan ayar kısmını kontrolü yapacağız. Android 9.0 yüklü telefondan alınan resimli anlatıma bakarak işlem yapabilirsiniz. Test cihazı Galaxy J7 Pro ve tahmini Android 10 sistemde de aynı bölümden işlem yapılabilir. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung ekran ayarı “Portre” seçeneğinden düzenlenmekte. Bunun için ekranın üst kısımına parmağınızla aşağıya doğru kaydırın. Birinci kaydırmada 4-5 seçenek çıkacak ve ikinci kaydırmada çok sayıda seçenekle karşılaşacaksınız. İşte ikinci de “Porte” çıkacak. Buna dokunun ve “Otomatik döndür” açık butonunda ise kapalıya döndürün.

Alt seçeneklerde “Ana ekran” ve “Sesli arama ekranı” gibi alternatif ayrı ayrı açma kapatma işlemi var.

Samsung ekran döndürme kapalı ama kendiliğinden dönüyor
Samsung ekran döndürme kapalı ama kendiliğinden dönüyor
samsung  ekran dönüyor sorunu
Samsung ekran kendi kendine dönüyor

Samsung Cihazınızda Ekran Döndürmeyi Kapatma

Samsung cihazlarının kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı durumlardan biri, ekranın istenmeyen şekilde dönmesidir. Telefon veya tablet ekranının otomatik olarak dönmesi, bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Ancak, endişelenmeyin! Samsung cihazınızda ekran döndürmeyi devre dışı bırakmanın kolay yolları mevcuttur. Bu makalede, Samsung telefonunuzda veya tabletinizde ekran döndürmeyi nasıl kapatabileceğinizi adım adım açıklayacağım.

Adım 1: Bildirim Panelini Açın

Samsung cihazınızın ekranını açın ve üst ekranın en üstünden aşağıya doğru çekerek bildirim panelini açın. Bu adım, Samsung cihazlarında ekran döndürme seçeneğini hızlıca bulmanıza yardımcı olur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Adım 2: Ekran Döndürme Simgesini Bulun

Bildirim panelini açtığınızda, hızlı ayarlar menüsünde farklı simgeler göreceksiniz. Ekran döndürmeyi açıp kapatabileceğiniz simge genellikle bir ekranın yan yatmış oklarıdır. Simgeleri sola veya sağa kaydırarak diğer hızlı ayarlar simgelerini görmek mümkündür. “Ekran Döndürme” simgesini bulduğunuzda, parmakla simgeye basarak ekran döndürmeyi kapatabilirsiniz. Simgeye tıkladığınızda, üzerinde bir çarpı işareti olan bir ekran döndürme simgesi görünmelidir. Böylece ekran döndürme işlemi devre dışı bırakılmış olur.

Adım 3: Ayarlar Menüsünden Ekran Döndürmeyi Devre Dışı Bırakma

Eğer hızlı ayarlar menüsünde ekran döndürme simgesini bulamazsanız, endişelenmeyin! Bu işlemi Ayarlar menüsünden de gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Cihazınızın ana ekranında “Ayarlar” uygulamasını bulun ve açın.
  2. Ayarlar menüsünde, “Görüntü” veya “Ekran” başlığını bulun ve seçin.
  3. Burada, “Ekran Döndürme” veya “Otomatik Döndürme” adlı bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği kapatmak için sağa doğru kaydırın.

Samsung cihazınızın ekran döndürme özelliği devre dışı bırakılmış olmalıdır. Ekran, yalnızca cihazınızı dikey veya yatay konuma getirdiğinizde otomatik olarak dönmeyecek ve sabit kalacaktır.

Unutmayın, Samsung’un arayüzü model veya Android sürümlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genellikle hızlı ayarlar menüsünde veya Ayarlar menüsünde ekran döndürme seçeneğini bulmak oldukça kolaydır.

Ekran döndürme işlevini tekrar etkinleştirmek isterseniz, yine aynı adımları takip ederek işlemi geri alabilirsiniz.

Samsung ekran döndürme kapalı ama kendiliğinden dönüyor sorunu için gerekli adımlar buraya kadar.

Yazar Musa Erdem
Takip etmek:
Teknoloji alanında daha çok haber köşesinde olan ve teknik tarafta pek işi olmayan biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir