iPhone' da iCloud kaldırma

iPhone 4s, iPhone 5, 5s, iPhone 6, 6s, Plus, iPhone 7, iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde kullanılan yedekleme uygulaması iCloud'u nasıl devredışı bırakacağınız yani kapatmayı anlattık.

iPhone' da iCloud kaldırma
müşteri hizmetleri

iPhone modellerinde veya iOS işletim sisteminin yüklü olduğu Apple cihazlarında iCloud uygulamasını nasıl kapatabileceğinizi bu haberimizde yayınlayacağız. 

Peki iCloud nedir ? Kaybettiğini bir iPhone modeli bulmada, resimleriniz ve videolarınızın yedeklendiği güvenli bir uygulamadır. Ayrıca farklı bir çok özelliği bulunan bu uygulamayı Apple kimliğiniz ile kullanabilmektesiniz. Neden bu kadar önemli bir uygulamayı devre dışı bırakmak isteyebiliriz? 

iPhone iCloud kaldırma

Eğer telefonunuzu sattığınızda veya servise gönderdiğiniz telefonun iCloud ile bağlantısını keserek bilgilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Cihazınızın iCloud ile bağlantısını kesmek aslında çok kolaydır. iCloud hesabınızdan iPhone telefonda çıkarak kolaylıkla iCloudu devre dışı bırakabilirsiniz. Çıkış yapmış olduğunuz iCloud hesabınızı farklı bir telefonda veya aynı telefonda tekrardan açabilirsiniz. Bu işlem Apple firması tarafından servis öncesi önerilmektedir. Şimdi iCloud uygulamasının nasıl kapatılacağını sizlere anlatmaya başlayalım.

  • İlk olarak iCloud hesabınızı devredışı bırakabilmek için telefonunuzda ayarlar bölümüne g,iriş yapmanız gerekmektedir.
  • Ayarlar bölümüne girdiğinizde ise en üst bölümde cihaza verdiğiniz isim ve Apple kimliği , icloud, iTunes gibi bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin yer aldığı ekrana tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu bölüm gösterilmiştir.

iCloud kapatma resimli anlatım

iPhone' da iCloudu kaldırma

  • Yukarıdaki işlemi yaptığınızda aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Açılan ekranın en altında yer alan Çıkış Yap yazısına tıklayınız. Sistem sizden tekrardan Apple kimlik şifrenizi girmenizi isteyecektir. Şifreyi doğru girdiyseniz iCloud verileri telefonunuzdan silinecektir.

iPhone iCloud kaldırma

Yukarıda yapmış olduğunuz işlemler iCloud uygulamasında yedeklediğiniz bilgilere zarar vermemektedir. Farklı bir cihazda oturum açmanızı halinde bilgileriniz tekrardan senkronize olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 20:00
müşteri hizmetleri
YORUMLAR

Teknoloji haberleri