iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama nedir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple' nın iPhone cep telefonlarda ek güvenlik olarak sunduğu "iki faktörlü kimlik doğrulama" altı haneli doğrulama kodu ile güvenliği sağlar. Peki bu 6 haneli kodu açmak için ne yapılmalı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple, iki faktörlü kimlik doğrulama ile Mac, iPhone ve iPad aygıtlarda artı bir güvenlik sağlar. Eğer iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 8, iPhone X, iPhone 7, iPhone 7 Plus iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu unuttum diyorsanız yani şifremi unuttum aşağıda şifre sıfırlama adımlarına ulaşabilirsiniz.

İki faktörlü kimlik doğrulama nedir?

Mevcut Apple kimliğini farklı bir cihazda kullanılacaksa ve bu iki faktörlü güvenlik açıksa, Apple ID şifresi dışında alternatif olarak kullanılan kimlik doğrulama kodu da istenir. Yani yeni bir telefonda kullandığınızda bu kodu da yazmanız gerekiyor. Apple, kişisel veri güvenliği için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini getirdi.

Apple hesabında saklanan tüm bilgiler fotoğraflar, videolar, Whatsapp sohbetler, rehber, mesajlar, maiiler ve oyun / uygulamalara ulaşımı zorlaştırmak için bu özellik önemli bir ek güvenlik hizmeti.

Ayarlar’ dan adınızın yazdığı ilk seçeneğe dokunun. Sonra “Parola ve Güvenlik” seçeneğine dokunun. Bu bölümden açabilir veya kapatabilirsiniz. Öneri olarak her ihtimale karşı “Doğrılama kodu alın” seçeneğine tıklayarak ekrana gelen kodu not alıp saklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İki faktörlü kimlik doğrulama nedir?

iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama nedir?

iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama şifremi unuttum

iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama sıfırlamaiki faktörlü kimlik doğrulama numara ekleme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

telefon doğrulamasıgüvenilir aygıtlarİki faktörlü kimlik doğrulama güvenliği

iPhone iki faktörlü kimlik doğrulamayı kapatma

media 8233

İki faktörlü kimlik doğrulama parolasını unuttum çözümü

Telefondan Ayarlar / en üst tarafta adınıza dokunun / iCloud / Apple Kimliği / Parola ve Güvenlik / Parolayı Değiştir.  Ya da “Parola ve Güvenlik” bölümünden yapınız. Bu işlemi isterseniz bilgisayardan Apple resmi hesabı üzerinden yapabilirsiniz.

Unutmadan her hangi bir sorun için güvenilir bit telefon numaranızı eklemeyi unutmayınız. www.andronova.net

Apple ID şifre sıfırlama ve giriş adresi: appleid.apple.com. iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama sıfırlama adımlarında sorun yaşarsanız bu haberimize yorum bırakarak bize ulaşabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 17:35

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.