iPhone klavye' de otomatik yazıları düzeltmeyi kapatma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone telefonda SMS mesaj yazarken veya WhatsApp' ta sohbet ederken otomatik olarak yazılanların düzeltilmesini istemiyorsanız bunun için ilgili ayarın kapatılması gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İPhone telefon sektöründe kullanım açısından rahat olan bir telefon olarak tercih edilmektedir. Bu yüzden genel ayarlama tasarımı son derece kusursuz bir şekilde tasarlatılmıştır. Ancak son zamanlarda insanlar klavye kullanımında birtakım problemler yaşamaktadır.

Mesaj ya da vb. bir yazı yazma işlevinde otomatik klavyenin devreye girerek yanlış yazdığınız bir kelimeyi ya da yazmak istediğiniz ancak telefon hafızasında kayıtlı olmayan bir dil ile yazılı olan sözcük ve sözcük öbeklerini otomatik olarak düzeltmesi son zamanlarda insanların yaşamak istemediği bir durum haline gelmiştir. Çözüm olarak otomatik klavyeyi kapatma işlemi yapılmalıdır.

iPhone telefonda WhatsApp’ ta mesaj yazarken yazılanları otomatik düzeltme bazen iyi olurken bazende kabus olabiliyor. Bazen kelimleri düzeltede yanlık şeyler çıkabiliyor. Bu Facebook’ ta, Instagram’ da ve Twitter’ da da aynı…

iPhone klavyesi otomatik düzeltmesi nasıl kapanır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone klavyenizin otomatik olarak kapanmasını istiyorsanız öncelikli olarak İPhone telefonunuzun uygulamalarından biri olan ayarlar kısmına gelin ve daha sonra aşağı doğru indiğinizde genel yazılı bir yer öreceksiniz. Ekran ve parlaklık yazan yerin bir üstünde bulunuyor. Buraya girdiğinizde karşınıza bir takım yönlendirmeler çıkacak siz oradan klavye yazan yere gelmelisiniz. Geldikten sonra tüm klavyeler için ayarlama butonlarını göreceksiniz. Orada otomatik klavye yazan yere ve gelin ve oradaki tuşu sola doğru sürükleyin.

iPhone telefonda klavye otomatik düzeltme kapatma

iPhone mesajları otomatik düzeltme nasıl kapatılır? “Ayarlar” – “Genel” – “Klavye” – “Otomatik düzeltme” 

iPhone klavye' de otomatik yazıları düzeltmeyi kapatmaiPhone klavyesi otomatik düzeltmesi nasıl kapanıriPhone telefonda klavye otomatik düzeltme kapatma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Otomatik düzeltmeyi kapattığınızdan emin olun

Otomatik düzeltme için sürüklemeyi yaptıktan sonra kapattığınızdan emin olmalısınızdır. Eğer sürüklediğiniz yer yeşil renkte gözüküyor ise bu otomatik klavye etkin demektir. Bu yüzden sola doğru sürükleyin ve böylece bir renk görmeyeceksinizdir. iPhone 5s’ de, iPhone 6s, iPhone 7 Plus’ da, iPhone X ve iPhone 8 telefonlarda aynı yerden gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.