iPhone Sim Kart Pin Kodunu Kaldırma Kapatma

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

iPhone Pin kodunu kaldırma: İlk baktığınızda iPhone Pin kodunu değiştirme ve kaldırma gibi seçenekleri göremiyorsunuz. Ama biraz kurcaladığınız zaman alt başlıklarda bu seçeneğin olduğunu göreceksiniz. Makalemizde zaman zaman iOS kullanıcıların Pin kodlarını kaldıramadığından dolayı kolay bir şekilde işlem yapmalarını sağlayacak açıklamaya yer verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone Sim Kart Pin Kodunu Kaldırma

GSM hattı kullanan kullanıcıların adını sıklıkla duydukları bu kodlardan haberimizde bahsedeceğiz. iPhone telefonlarda pın kodunu nasıl açabileceğinizi başlıklar halinde anlatmeya başlayalım;

Eski iOS versiyonlarında, Ayarlar – Telefon – SIM PIN adımlarını takip edilerek yapılmakta. iPad’de ise Hücresel Veri adımlarını takip ediniz.

  1. Bu bölümden SIM’ i ister açabilir ister kapatabilirisniz.
  2. Size verilen sayı kadar yanlış girme hakkınız var.
  3. Kod girilmiyor sorunu yaşayanların başka cihazda test etmesini öneriyoruz.
  4. Son olarak yaptığınız ayarların aktif olabilmesi için “Bitti” yazısına basınız. 

Android telefonlarda çeşitlilik olduğundan farklı bölümlerde bu ayar bulunabilmektedir. Fakat genellikle bu ayar güvenlik bölümünde bulunmaktadır. 

Sim kartlarınızda bulunan PIN ve PUK kodlarını hattınızın güvenliğini sağlayan numaralardır. Telefonunuzun sizden habersiz başlarının kullanmasını engelleyen bir güvenlik önlemidir. Turkcell,  Vodafone veya çoklu operatör hizmeti veren Türk Telekom (Bimcell / Pttcell) için hattınıza ait PIN kodunuzu öğrenebilmek için aşağıdaki başlığımız altında yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sim Kart Pin Kodu Nasıl Açılır?

Pin, 4 rakamdan oluşan ve üç defa üst üste yanlış girdiğinizde kilitlenmektedir. Puk ise 8 rakamdan oluşan 10 defa üst üste girdiğinizde kilitleniyor. Bu durumda ise kartınızın değişmesi gerekmektedir.

Hattınız ait güvenlik numaralarını öğrenebilmeniz için sim kartınıza ait numaranızı bilmeniz gerekmektedir. Eğer hattınızı yeni aldıysanız numaranızı kart üzerinden bulabilirsiniz. Bu karta numara dışında seri numaranın yer aldığını belirtelim. Çoğunlukla eşleştirme işlemlerinde önem arz etmektedir. 

Turkcell hatlarda PIN kilini açmak isteyenler;

İlk olarak Turkcell online işlemlerden kaldırabilirsiniz. Eğer online işlemlere giremiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • TC kimlik numaranızı kulllanarak turkcell.com.tr/yardim/yardim-araclari/puk-sorgulama adresinden kilidinizi açabilirsiniz.
  • Turkcell merkezlerinden veya 532′ i arayarakta işleminizi yapabilirsiniz.

Vodafone PIN kilidi için işlem yapmak isteyenlerin;

Online self servise girerek işlemi yapabilirler. Ayarlarım başlığı altında yer alan Hat ayarlarına girerek bu sorunu çözebilirsiniz.

  • 7000 sesli yanıt sistemini arayarakta PIN kilidinizi açabilirsiniz.
  • Son olarka ise 542 542 00 00 numarasını arayarak müşteri hizmetleri yardımıyla sorununuzu çözebilirisniz.

Türk Telekom PIN kilidi nasıl açılır diyenlerde;

Online işlemler bölümünden PUK kodunuzu alarak PIN kilidini açabilirsiniz. 

  • Sesli yanıt sistemini arayarak gerekli işlemi yapabilirsiniz.
  • PUK kodunuzu 9 defa yanlış girdiğinizde ise iletişim merkezlerinden yeni bir sim kart almanız gerektiğini sizlere hatırlatalım.

iPhone Pin Kodu Nasıl Kapatılır?

Sim kart pin şifresini değiştirmek isteyenlerin aynı başlık üzerinden işlemlerini yapabilirler. Kullanıcılar bazen bu işlem için bazen bocalamakta. İşte bu adımlara zahmetsiz ulaşmanız için aşağıdaki adımlar hazırlandı. 

Yeni yazılım güncellemelerinden sonra artık pin kodu değiştirme seçeneği farklı bir bölüme taşındı. 

  • “Ayarlar / Hücresel / Sim pin” bölümünden pin’ in açılmasını ve pin şifre değişikliğini yapabilirsiniz. Eğer yanlış girerseniz 2 deneme kaldı gibi uyarı ekrana gelecek ve son denemeden sonra pin bloke olacak ve puk’ u girmeniz gerekecek.
iPhone sim kart pin kodunu kaldırma kapatma
iPhone Pin kodunu kaldırma
iPhone sim kart pin kodunu kapatma
iPhone Pin kodunu kapatma

Aşağıdakinde olduğu gibi şifreyi yanlış girdiğinizde kilitleniyor ve açılması için puk girilmesi gerekmekte.

iPhone pin kodunu kapatma
iPhone PUK kodunu ve Pin kodunu kapatma

iPhone’da Sim Kart Pin Kodunu Kaldırma Sorunu

iPhone kullanıcılarının karşılaştığı sıkıntılardan biri de Sim Kart Pin kodunu kaldırmak veya değiştirmekle ilgilidir. Sim kart pin kodu, telefonunuzun Sim kartını kullanabilmeniz için girmeniz gereken bir güvenlik kodudur. Ancak bazen bu kodun unutulması veya değiştirilmesi gerekebilir. Bu makalede, iPhone’da Sim Kart Pin kodunu kaldırma veya değiştirme sorununu çözmenin yollarını açıklayacağız.

Sim Kart Pin Kodu Nedir?

Sim Kart Pin kodu, telefonunuzun Sim kartını kullanabilmeniz için girmeniz gereken dört ila sekiz haneli bir güvenlik kodudur. Bu kod, Sim kartınızın izinsiz kullanılmasını engellemek için kullanılır. Ancak Sim kart Pin kodunu unutursanız veya değiştirmeniz gerekiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz.

1. Sim Kart Pin Kodunu Kaldırma:

Sim Kart Pin kodunu kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyin:

a. Ayarlar uygulamasını açın. b. “Telefon” seçeneğine dokunun. c. “Sim Kart Pin Kodu”na dokunun. d. Sim Kart Pin kodunu girmeniz istenecektir. Mevcut Pin kodunu girin. e. Daha sonra Pin kodunu kaldırmak için “Değiştir” veya “Kapat” seçeneğine dokunun.

2. Sim Kart Pin Kodunu Değiştirme:

Sim Kart Pin kodunu değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

a. Ayarlar uygulamasını açın. b. “Telefon” seçeneğine dokunun. c. “Sim Kart Pin Kodu”na dokunun. d. Mevcut Pin kodunu girin. e. Yeni bir Pin kodu belirleyin ve onaylamak için tekrar girin.

3. Sim Kart Pin Kodunu Unuttuysanız:

Sim Kart Pin kodunu unuttuysanız ve cihazınıza erişim sağlayamıyorsanız, Sim kartın PUK (Pin Unblocking Key) koduna ihtiyacınız olabilir. PUK kodunu genellikle Sim kart sağlayıcınızdan veya Sim kartın belgelerinde bulabilirsiniz. PUK kodunu girdikten sonra yeni bir Pin kodu belirleyebilirsiniz.

4. Yardım Alın:

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, Sim kart sağlayıcınızla iletişime geçin. Onlar size gereken yardımı sağlayabilirler.

5. Sim Kart Değiştirme:

Eğer Pin kodunu çözemediyseniz veya Sim kartınıza erişim sağlayamıyorsanız, yeni bir Sim kart talep edebilirsiniz.

iPhone’da Sim Kart Pin kodunu kaldırma veya değiştirme işlemi genellikle bu adımları takip ederek basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak unutmayın ki bu işlemleri yaparken dikkatli olmalısınız, çünkü yanlış girişler veya değişiklikler Sim kartınızın çalışmamasına neden olabilir. Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız, Sim kart sağlayıcınızdan yardım alın.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.