iPhone USB sınırlı mod nedir nasıl açılır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, iOS 11.4 güncellemesi ile yeni önemli bazı özellikleri bünyesine ekliyor. Bu özelliklerden ön plana çıkan USB sınırlı mod özelliği. Bu mod ile artık iPhone telefonu bilgisayara / Mac' e bağlandığında kullanıma izin vermeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

USB sınırlı mod ne demek? Apple firması IOS işletim sisteminde 11.4 sürümü için sona geldi. Yeni beta sürümü çok yakın bir zamanda yayınlandı. Sürümün yayınlanmasından hemen sonra önemli değişiklikler ortaya çıkmamıştı. Ancak bir takım geliştirici testlerinden sonra iOS işletim sistemi 11.4 USB sınırlama modu içerisinde kullanıma girdiği belli oldu.

Apple’ ın ilk kez deneme işlemini yapacağı yeni sistem ile beraber güvenlik seviyesinin daha fazla artırılacağı söylenebilir. Yeni güncelleme işlemlerinden sonra yeni gözükecek güvenlik protokollerine geçiş işlemi yapılacak.

Apple’ ın bu hamlesi hem kullanıcı odaklı güvenliği hemde bazı şirketlere mesaj niteliği taşıyor. Zira şifre kırıcı bazı cihazlarla aynı zamanda cihazı klonlayan şirketleri şimdilik engellemiş olacak.

iPhone USB sınırlı mod nasıl kullanılır? Yeni olarak hazırlanan bu sistem tam anlamıyla güvenliği arttırmayı amaçlamıştır. Bu nedenle IPhone akıllı cihazlarına bir sınırlama bölümü getireceğini duyurdu. Olası bir durumda yedi gün zarfında IPhone telefonunuzun kilidini açmadığınız durumlarda IPhone cihazın MAC yada bilgisayar üzerinden kullanımı engellemiş olacak. iTunes kullanımını da yine kullanıcı belirleyecek. iOS işletiminin 11.3 sürümü ile birlikte ortaya çıktığı biliniyor. Fakat güncelleme işleminden sonra bu sistem yayınlanmamıştı sonrasında yeni sürüme işlemi bıraktı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone USB sınırlı mod nedir nasıl açılır?

USB sınırlı mod neden getirildi?

Takip eden kullanıcıların bileceği gibi bir takım şifre kırıcılar bu bağlantı linklerini kullanarak IPhone şifresini kolaylıkla kıra biliyorlardı. Bu tarz işlemler belirli süreler zarfında yapılabiliyor. Bu neden ile kullanıcılar bilgilerini riske atmış oluyordu. Apple firması da getireceği bu yeni güncelleme işlemleri sayesinde bütün bu zararlı sistemleri otomatik bir şekilde engellemiş bulunacak.

Peki USB sınırlı mod nasıl açılır? Ayarlar’ a yeni bir seçenek eklenecek. USB sınırlı mod açma kapatma butonu olacak.


Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 13:04

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.