iPhone ve iPad gece modu ayarları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iOS işletim sisteminin keşfedilmesi gereken bir çok özelliği bulunmaktadır. iOS işletim sisteminde bilinen özelliklerinin yanı sıra gizli özellikleri de bünyesinde barındırmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple firması tarafından geliştirilen iOS işletim sistem,i her güncellemede farklı bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Gelen özelliklerin bir kısmı herkes tarafından bilinirken bazı özellikleri ise ileri kullanıcılar tarafından keşfedilmektedir. İşte o özelliklerden bir olan renk tonlaması özelliğinden bu haberimizde sizlere bahsedeceğiz.

Renk tonlaması ayarlar bölümünde bulunan bir özelliktir. Fakat çok derinlerde olduğu için bilmeyenlerin bulması bira zordur. Bu özellik aslında iPhone ve iPad cihazlarında bir çok alanda kullanılabilmektedir. Renk tonlama özelliği her ne kadar gece görüşü moduna benzese de aslında daha ileri boyutta da kullanılabilmektedir. Gece kullanımında mavi ışık frekansını engelleyerek sizleri rahatsız etmekten koruyan renk filtresi de bu özellik içerisinde bulunmaktadır.

iPhone ve iPad gece modu ayarları

Bu özellik içerisinde bir çok rengi telefonunuza hakim kılabilirsiniz. Fakat kırmızı ışığın ayrı bir önemi bulunmaktadır. Kırmızı ışık görünümü verilen renk tonlamasından gece kullanımı daha rahat olmaktadır. Sizlere gece ortamında rahat telefon kullanma imkanı vermektedir. Ayrıca karanlıkta film izlemek isteyen kişilere de farklı bir deneyim sunmaktadır. Bu deneyimi yaşmak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • İlk olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne giriniz.
  • Daha sonra Genel > Erişebilrilik > Ekran Kolaylıkları adımlarını takip ediniz. Aşağıdaki resimde bu adımlar gösterilmiştir.

 iPhone ve iPad gece modu ayarları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bu ekran bulunan kapalı renk filtreleri özelliğini aktif hale getiriniz. Aktif hale getirdiğiniz özellik yeşil renkte görünecektir. Bu aşamadan sonra karşınıza renk paleti çıkacaktır.

gece modu ayarları

  • Bu bölümden yazımızın başında bahsettiğimiz kırmızı renk özelliğini kazandırmak için yoğunluk ayarlarınıza artırarak kırmızı ekran modunu kalıcı hale getirebilirsiniz.
  • Renk özünü kullanarak kullandığınız ekran rengini istediğiniz renge çevirebilirsiniz. Fakat varsayılan renk olarak gelen kırmızıyı tavsiye ediyoruz. bundan dolayı renk ayarlarında değişiklik yapmamanızı öneririz. Oluşan kırmızı ekranın ekran görüntüsü alınamamaktadır. Fakat iPhone etrafına yalnızca kırmızı ışık yaydığı için gözlerinizi zararlı ışınlardan korumaktadır.


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 14:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir