iPhone Telefon Kapalıyken Şarja Takınca Açılıyor

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

İlk defa iPhone telefon kullananların merak ettiği konulardan birisi telefon kapalıyken şarja takınca açılıyor olması. Neden açılıyor diye sorunlar oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu iPhone’ un olayı diyebiliriz, ama Android olan telefonlarda da karşılaşanlar oluyor. Burada eski modellerin bazılarında yönetim bölümünde aktif olan bir seçeneğin kapatılmasıyla sorun çözülüyor. Yanlış hatırlamıyorsak tuşlama ile yapılan işlemlerdi. Tabi cihazlara göre değişebiliyor.

Bu olay esasında bizim hoşumuza giden bir özellik. Yani cihazın şarjı tamamen bitmiş ve cihazı açık şarj etmek istiyorsunuz malum arayan soran için ve şarja taktığınızda biraz beklemeniz gerekiyor. Lakin iPhone kullanıyorsanız takın ve gidin. Bu durum Samsung’ ta veya Huawei gibi cihazlarda pek karşılaşmadık.

Not: Bir çok modelde bu şekilde bir kullanım mevcut. Kısaca donanım tarafında bir arıza görülmekte. Esasında şarja takıldığında herhangi bir gösterge gelmeme veya açma tuşuna bastığınızda açılmıyorsa, işte bu donanım veya şarj cihazından alakalıdır diyebiliriz.

iPhone Telefon Kapalıyken Şarja Takınca Açılıyor Sorunu

iPhone kapalıyken şarja takıldığında kendiliğinden açılıyorsa, bu sorun kullanıcıları rahatsız edebilir. Cihazın kendiliğinden açılması pil ömrüne zarar verebilir ve kullanım deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu makalede, iPhone’unuz kapalıyken şarja takıldığında otomatik açılma sorununun nedenlerini ve çözüm yollarını ele alacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nedenler:

  1. Yazılım Sorunları: Yazılım hataları veya çakışmaları, cihazın beklenmedik şekilde açılmasına neden olabilir.
  2. Şarj Kablosu Sorunları: Kötü bir şarj kablosu veya adaptörü, bu tür sorunlara yol açabilir.
  3. Pil Sorunları: Cihazın bataryası eski veya hasarlı ise, bu soruna katkıda bulunabilir.
  4. Düşük Batarya Seviyesi: Eğer cihazın bataryası çok düşük bir seviyede ise, şarja takıldığında otomatik olarak açılabilir.

Çözüm Yolları:

  1. Yazılım Güncellemesi: Eğer bu sorun yeni bir iOS sürümü yükledikten sonra ortaya çıktıysa, yeni bir yazılım güncellemesi yüklemeyi deneyin. Bu güncellemeler, yazılım hatalarını düzeltebilir.
  2. Şarj Kablosu ve Adaptörü: Kaliteli ve orijinal bir Apple şarj kablosu ve adaptörü kullanmaya özen gösterin. Kötü veya hasarlı bir kablo, soruna yol açabilir.
  3. Yumuşak Sıfırlama: Sorunu çözmek için cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin. Yumuşak sıfırlamayı yapmak için Güç ve Ses Kısma tuşlarına aynı anda basılı tutun, ardından “kapat” kaydırıcısını kullanarak cihazınızı kapatın.
  4. Batarya Değişimi: Eğer cihazınızın bataryası eski veya hasarlı ise, pil değişimi yapmayı düşünebilirsiniz. Apple Yetkili Servis Merkezi’ne başvurarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  5. Batarya Seviyesi: Cihazınızın batarya seviyesini kontrol edin. Eğer batarya çok düşükse, şarja takıldığında otomatik açılma olasılığı daha yüksektir. Bataryanın bir miktar şarj almasını bekleyin ve ardından şarj etmeye başlayın.
  6. Sorun Devam Ediyorsa Destek Alın: İlk önce Apple’ ı aramanızı ve duruma göre servis yönlendirilmesi yapılıyorsa buna uymanızı öneriyoruz. Garantisi olmayan cihazlar için herhangi bir teknik servisle iletişime geçmeyi de tercih edebilirsiniz. Malum Apple’ ın servisi biraz tuzlu olacak.

iPhone Şarja Takınca Açılıyor Sorunu

Özelliği olmayan cihazda bir problem olabilir şöyle ki;

Biz burada ya yazılımında bir problem olduğunu düşünüyoruz ya donanım tarafında sıkıntı var diyebiliriz. Tabi en doğrusunu yetki bir servisle görüşerek bilgi alarak duruma göre bir yol çizilebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Sisteme müdahale eden bir uygulama olabilir.
  • Sonradan yüklenen yazılımdan kaynaklı olabilir.
  • Şarj entegresinin yıpranması ve işlevini doğru yapamaması.
  • Kullanılan şarj cihazının uyumsuzluğu, düşük kalitede olması veya arızalı olması. 

Gibi nedenlerle açıklanabilir ve yine buraya eklenecek başka durumlarda görülebilir. Bizimki haber amacıyla hazırlanan bir bilgilendirmedir.

Çözüm sağlayacak bazı öneriler:

  • Farklı şarj aletleriyle denenebilir.
  • Verileriniz önemli ise yedekleyip ve fabrika ayarlarıyla kontrol edilebilir.
  • Varsa yeni bir yazılıma yükseltilerek bakabilirsiniz.
  • Orjinal ROM’ u atılabilir.
  • Eski modeller için # şeklinde tuşlamayla gelişmiş bazı sistem ayarlarında ilgili bir seçenek var mı bakabilirsiniz.

Geçmişte Hazırladığımız Önemli Bir Haber

iOS güncelleme yaptıktan sonra telefonun şarjı çabuk bittiği yönünde çok fazla paylaşımla karşılaşmıştık. Bu durum sonraki bir kaç güncellemede daha karşımıza çıkmıştı. Yeni gelen güncelleme sonrası yaşanan şarj sorunu bir dönem çok söz edildi.

Apple markasının amiral gemisi olan iPhone model cep telefonları ülkemizde en çok tutulan modellerden biridir. ilk çıkan modelinden en son çıkan modeline kadar ülkemizde kullanıcı kitlesi bulunan bir telefondur.

Apple çıkardığı en son modeller ile birlikte genellikle yeni iOS sürümünü de piyasaya sürmüştür. Gelen yeni iOS sürümleri bazen eski telefonların yapılarına uygun olmadığından bazı problemler ortaya çıkmaktadır. Bu sorunları Apple ek güncellemeler ile çözmeye çalışmaktadır.

iPhone modellerinde oluşan uyum sorunları çözülürken akıllı telefonlarda bulunan en önemli problem ise ortaya çıkmaktadır. Mobil sektörü çıkardığı telefonkar ile yeni özellikler ekleyerek gelmektedir. Fakat en başından beri ortada olan şarj süresine daha ciddi anlamda çözüm getiren firma bulunmamaktadır. Akıllı telefonlarda film izleyen veya internette sörf yapmak isteyen kişi şarjının 2-3 saatte sona erdiğini görebilir. Buda bu akıllı telefon kullanıcılarını açıkçası çok etkilemektedir.

iPhone 5s güncellemesi ile gelen şarj problemi
iPhone telefon kapalıyken şarja takınca açılıyor

Güncelleme ile Oluşan Şarj Sorunu

Aşağıda yazı sonundaki öneri makalemize bi göz atmanızı öneriyoruz. Güncellemeden sonra şarj problemleri telefonun şarjını hızlı bitiyor. Akıllı telefonlarda şarj çözümü için bir çok öneri sunulmaktadır. Açıkçası bazı modellerde işe yarayan bu çözümler biradan sunacağımız gerekçeden dolayı bazılarında işe yaramamaktadır.

  • Gereksiz uygulamaların kaldırılması.
  • En çok şarj tüketen uygulamanın kaldırılması veya sınırlandırılması.
  • En son yazılım güncellemesinin yapılması.
  • iTunes yazılımı ile manuel yazılım yükleme.
  • Batarya kullanımını düzenleyen uygulama yüklenmesi yukarıda saydığımız çözümlere ek olarak denenecektir.

Bazı modellerde yapılacak adımlar aynı sonucu vermeyecektir. Çünkü son gelen iOS yazılımı özellikli ve yapısı gereği şarj tüketimi diğerlerine göre biraz fazladır. Bundan dolayı Apple çıkardığı son telefonlarda mAh yüksek cihazlar piyasaya sürmektedir.

Sonraki: Güncellemeden Sonra iPhone ısınıyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.