Mac yedek alma ve alınan yedeği geri yükleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Macbook ve iMac yedek nasıl alınır ve yedek geri nasıl yüklenir ülkemizde çok fazla sorulmuyor. Malum çoğunluk Windows 10 kullanmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iMac yedek alma sizi sabit sürücü çökmelerinden veya sistem felaketlerinden kaynaklanan büyük rahatsızlıktan kurtaracaktır. Çok sayıda dosyayı saklamak için kullanışlı, Apple’ın Time Capsule gibi harici bir sabit sürücü verileri otomatik olarak yedekleyebilir veya dosyaları cihaza manuel olarak taşıyabilirsiniz. Peki yedek nereye alınır ve nasıl geri yüklenir?

iMac’inizde Time Machine adlı önceden yüklenmiş bir program, tüm sistem ayarlarınızı ve dosyalarınızı saatlik olarak otomatik olarak yedeklemek için harici sürücülerle çalışır. Alternatif olarak, iCloud veya üçüncü taraf bir yedekleme hizmeti kullanmak, önemli dosya ve ortamları depolamak için yararlı olabilir, çünkü bir yedek hesabına internet erişimi olan hemen hemen tüm cihazlardan erişebilirsiniz.

Mac / iMac nasıl yedeklenir?

Harici Disk

  1. Harici sabit sürücünüzü açık bir USB, FireWire veya Thunderbolt bağlantı noktası kullanarak iMac’e takın.
  2. Açılır iletişim kutusundan “Yedek Disk Olarak Kullan” ı tıklayarak harici sürücünüzü Time Machine’i kullanmak için birincil aygıt olarak ayarlayın veya Time Machine’in birincil aygıtı olarak başka bir aygıt atamak için “Kullanma” seçeneğini belirleyin.
  3. Harici sabit sürücü klasörünü bulmak için iMac’s Dock’ta “Finder” seçeneğini açın.
  4. Dosyaları iMac’inizden harici sabit sürücü klasörüne sürükleyip bırakın.

iCloud

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Apple simgesini tıklayın ve “Sistem Tercihleri” ni seçin.
  2. İnternet ve Kablosuz alt menüsünden “iCloud” u seçin.
  3. Apple kimliğinizi girin.
  4. Posta, Kişiler, Notlar, Safari vb. Gibi iCloud’un yedekleyebileceği uygulamalarla ilişkili onay kutularını işaretleyin.

İpuçları

Üçüncü taraf harici bir sabit sürücü satın alırsanız, Mac uyumlu olduğundan emin olun. Bazı harici sürücüler kutusundan çıkar çıkmaz Mac uyumlu olurken, diğerleri yalnızca PC olacak veya Mac için yeniden biçimlendirilecek.

Harici bir sabit sürücüyü Time Machine’e ilk kez bağlarken, Time Machine birçok dosyayı harici sürücüye taşıdığından, ilk yedekleme işlemi uzun zaman alacaktır. Mümkünse, bilgisayarın ilk yedeklemeyi gece boyunca yapmasına izin verin.

  • Harici sabit sürücünüzde iMac’in başlangıç ​​sürücüsüyle en azından eşleşecek kadar alan olduğundan emin olun.
  • Apple ücretsiz iCloud depolama alanı sunar, ancak sınırlı bir kapasite olacaktır. Gerekirse ek alan satın alın.
  • Uyarılar! Yedek depolama hizmetini kullanmadan önce şirketin gizlilik politikalarını okuduğunuzdan emin olun.

Harici sabit sürücünüzü bir duvar prizine veya aşırı gerilim koruyucusuna bağlı tutarsanız, yedek sürücünüz de iMac’inizin yaptığı gibi güç dalgalanmasına yenilebilir. Bir yedek sürücüyü fişten çekin ve evinizde güvenle saklayın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Alınan yedekler ya diske ya da Apple’ un sunucularına alınmakta. Ücretsiz yedekleme miktarı 5 GB ve isteyen daha yüksek alanları ücret karşılığı satın alabilir.

Mac yedek alma ve alınan yedeği geri yüklemeMac / iMac nasıl yedeklenir?iMac yedek nasıl alınır

Mac yedeği geri yükleme resimli anlatım

Alınan yedeği geri yüklemek için izlenilecek adımların sıralaması aşağıda yer alıyor. Yedeklemede kullanılacak disk Mac’ e bağlı olup olmadığını kontrol ediniz.

  • Uygulamalar klasöründe İzlenceler’ i bulunuz
  • Geçiş Yardımcısı açılacak
  • Ülke, ağ ve klavye ayrıntıları ayarlanacak
  • Yardımcı geçiş işlevi başlayacak
  • Nasıl aktarılması gerektiği sorulabilir
  • “Time Machine” ya da başlangıç diski aktarımı seçilebilir

Mac yedekleme programıapple yedekleme programımac yedekleme uygulamasıyedek alma resimli anlatımyedek almak nereye alınırmac' de yedek nereden alınır


Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2020, 14:51

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.