iPhone Posta Gönderilemiyor Gitmiyor SMTP Hatası

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

iPhone posta gönderilemiyor sorunu yaşayanların şu an sadece sizde bu problemin olduğunu düşünmeyiniz. Çok sayıda kişiye sorunuz ve buna göre yol izleyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone posta gönderilemiyor “smtp.gmail.com giden sunucusuna bağlanma başarısız oldu. Mail hesapları için ek giden posta sunucuları, ayarlardan, hesaplar ve parolalar bölümünde ayarlanabilir” hatasını alanların çoğunda bağlantıyla alakalı, şifre ve geliştiriciyle ilgili bir sıkıntının olabileceğini belirtelim.

Apple, 3 aydır sık sık güncelleme yayınlamakta ve önemli ölçüde sorunlar yeni yeni düzelmeye başladı. Şarj sorunu sanki hala var gibi duruyor. Geçenlerde mail tarafında bir sorun yaşadık. iOS mail uygulamasında gelen e-postaları kontrol ederken hata mesajı ekran geldi ve aynı sorun e-posta göndermek istediğimde de devam etti. 

iPhone smtp.gmail uyarısının çıkmasının farklı nedenleri olabiliyor ve bizde sorunun çözümü basit oldu. Telefonu kapattık ve açtık bu kadar basitti. 🙂

iPhone’ da Giden Sunucusuna Bağlanma Başarısız Oldu Hatası

iPhone kullanıcıları, e-posta gönderim işlemi sırasında “Giden sunucusuna bağlanma başarısız oldu” gibi hatalarla karşılaşabilirler. Bu sorun, e-posta hesapları ve sunucu ayarları ile ilgili olabilir. Bu makalede, bu hatanın nedenlerini ve çözüm yollarını inceleyeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nedenler:

  1. Yanlış Sunucu Ayarları: E-posta sunucusu ayarlarının hatalı veya eksik olması, bu hataya neden olabilir.
  2. Bağlantı Sorunları: İnternet bağlantısı kesintisi veya güvenlik duvarları, giden e-posta sunucusuna bağlantı sorunlarına yol açabilir.
  3. Hesap Bilgileri Hatası: E-posta hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin yanlış olması, bu hatayı tetikleyebilir.

Çözüm Yolları:

  1. Sunucu Ayarlarını Kontrol Edin: Ayarlar > Posta > Hesaplar bölümünden ilgili e-posta hesabını seçin ve sunucu ayarlarını kontrol edin. Kullanıcı adı, şifre, sunucu adı ve bağlantı türü gibi bilgilerin doğru olduğundan emin olun.
  2. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin: İnternet bağlantınızı kontrol edin ve güçlü bir Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı olduğundan emin olun.
  3. Bağlantı Türünü Doğrulayın: Sunucu ayarlarında kullanılan bağlantı türünün (SSL, TLS) doğru olduğundan emin olun. Sunucunuzun gereksinimlerine uygun bir bağlantı türü kullanmalısınız.
  4. Sunucu Ayarlarını Güncelleyin: Eğer e-posta sağlayıcınız sunucu ayarlarını güncellediyse, bu yeni ayarları kullanarak e-posta hesabınızı yeniden yapılandırın.
  5. Şifreyi Yeniden Girin: E-posta hesabınıza ait şifreyi yeniden girmeyi deneyin. Şifre hatalı ise, bu hataya neden olabilir.
  6. E-posta Sağlayıcınızla İletişime Geçin: Eğer sorunun kaynağına dair bir fikriniz yoksa veya sunucu ayarlarınızda değişiklik yapamıyorsanız, e-posta sağlayıcınızın destek ekibi ile iletişime geçin.

Notlar:

  • Bazı e-posta sağlayıcıları, güvenlik nedeniyle giden e-posta sunucularına bağlanmayı sınırlayabilir. Bu durumda, e-posta sağlayıcınızın belirlediği kuralları takip etmelisiniz.
  • Eğer iş yeriniz veya okulunuz gibi bir ağa bağlıysanız, ağ yöneticileri tarafından giden e-posta sunucusuna erişimi kısıtlayan güvenlik duvarları olabilir. Bu durumda, ağ yöneticileri ile iletişime geçmelisiniz.

iPhone Posta Neden Gönderilemiyor

Bizdeki olan sebep sistemde yaşanan uzun süre açık kalma ve yer az kalması. Arada birde olsa telefonun kapatılarak 1-2 dakika bekletip açılması her zaman yarar sağlayacaktır. Ama sizdeki sunucusal problemlerden çıkıyor olabilir ve iPhone kullananlarla görüşmenizi öneririz.

  • Telefonda yer olmaması.
  • Cihaz tarihinin yanlış ayarlanması.
  • Yeni çıkan iOS sürümünü yükledikten sonra görülmesi.
  • Aşırı donanım tüketimi.
  • Mail parolasının değiştirilmesi.
  • Mail kurulum ayarlarındaki yanlış yapılandırma.
  • Açık olan başka uygulamanın sorun çıkarması ya da başka bir mail uygulamasının arka planda kullanılması.

Bu liste bu şekilde uzayabilir. Bizim ilk önerimiz cihazın yeniden başlatılması. Sonra farklı bir internetle denenmesi ve son olarak uyarıda işaret edilen ayarların kontrol edilmesi. Gönderilen e-posta içeriğinde sorun varsa ditmeye çalışırken bir hatayla karşılaşmanız normal olabilir. Büyük dosyalarda veya virüs içerikli dosyalarda yine bir engelleme yapılabilir.

iPhone posta gönderilemiyor hatası
iPhone posta gönderilemiyor

Ayarlar > Mail bölümünü kontrol ediniz.

Birde ayarlara girip “Parolalar hesaplar” sonra “Gmail” dokunup gerekli düzenlemeleri yapınız. Ya da ekli mail kaldırılıp tekrardan eklenmesini öneriyoruz.

posta gönderilemiyor iphone
iPhone posta gitmiyor smtp hatası
e-posta gönderilemiyor hatası
iPhone posta gönderilemiyor hatası
  • Aşağıdaki hesap sil kullanılarak yeniden oluşturulması gerekebilir. Birde tarayıcıyla hesabınıza erişiminiz var mı diye kontrol ediniz.
  • Diğer bir önerimiz Gmail’ in uygulamasını telefona kurun ve bunun üzerinden erişim kontrollerini yapınız.
iphone e-posta gönderilemiyor sorunu
iPhone posta gönderilemiyor sorunu
iPhone smtp.gmail hatası
iPhone posta gitmiyor smtp hatası

iPhone posta gönderilemiyor hatası için uygulanacak işlemler bu kadar.

Sonraki: Güncellemeden Sonra iPhone ısınıyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak