İzinsiz gelen mesajları şikayet etme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İzinsiz gelen kampanya mesajlarını şikayet etmek için hazırladığımız haberimizde yasal olarak nasıl işlem yapılması gerektiğini anlattık. Dolandırıcılık SMS mesajlarına da dikkat.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yakın bir zamanda yeni düzenlenen kanunlar artık izinsiz e-posta gönderimi ve sms gönderimine büyük para cezaları getirildi. Bilmediğiniz yerlerden gelen kampanya mesajları çoğumuzu rahatsız ediyor. Çoğumuzda bu şirket veya firma numaramı nereden aldı diyor. Hatta bir level atlayıp kişisel verilerimizi bilen yerler arayıp internet geçişleri, hat geçişleri ve her hangi bir ürünün satışını yapmaya çalışabiliyor.

Yaptırımlar çıktığı günden itibaren devam etmekte. Ama izinsiz gelen mesajlar için gönderen yer birde bildirim mesajlarını almak istemiyorsanız … red yazıp… numaraya mesaj atın diye ek bilgi ekliyorlar. Çoğunlukla geçerli olsada bazıları hala göndermeye devam edebiliyor. Bunlara birde dolandırıcılarda eklenince sinir bozucu bir durum ortaya çıkabiliyor.

Kampanya bildirim mesajlarını istemediğinizde olumsuz yönlerde çıkabiliyor. Örnek Türk Telekom’ dan almak istemediğinizi belirtiniz ve internet hizmeti alıyorsunuz. Size uygun indirimli internet sunulacak ama siz kampanya aramalarını ve SMS’ lerini istemediniz. İşte bu gibi durumlar için iyi olmayabiliyor. Tabi bu konuda da seçenekler olması gerekiyor. Boş satış içeriklerini elemek için kullanıcının belirlemesi gereken seçenekler olursa bu tarz sorunlar olmayabilir.

İzinsiz kampanya SMS gönderimi şikayeti

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dolandırıcılık ve izinsiz atılan mesajları şikayet etmek için e-Devlete girerek veya tiss.gtb.gov.tr adresine girerek yapabilirsiniz. BTK üzerinden de şikayetinizi iletiniz. Dolandırıcılık yöntemleri içinde ek olarak polis ve adliyeye şikayette bulunabilirsiniz.

İzinsiz kampanya SMS gönderimi şikayeti


Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 13:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.