Kablosuz ağ engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Modem arayüzünden istediğiniz bilgisayarı veya cep telefonu engelleyebilirsiniz. Bunun dışında sadece bazı bilgisayarlar ve telefonların internet erişimini sağlayabilirsiniz. Peki wifi internet nasıl engellenir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Evinde kablosuz ağ bağlantısı yani WiFi kullanan kişiler için çeşitli güvenlik protokolleri bulunmaktadır. Kablosuz ağ şifresi verilen birinin cihazını ağ üzerinden engelleyebilmek ve giriş yapmasının önüne geçebilmek adına uygulanabilecek adımlar bulunur. Modem ara yüzüne erişim sağlayarak yapılabilecek olan bu işlem için gerekli adımların takip edilmesi önemlidir. İstenmeyen kişilerin ağ üzerinden engellenmesi sonucu kişinin cihazı ağ üzerinden atılmış olur.

Modemin ara yüzüne ulaşma: Kullanılan modemin ara yüzüne ulaşılarak yapılacak olan kişi engelleme işlemi için web tarayıcı kısmından “192.168.1.1” ya da “192.168.2.1” ip adresi yazılarak girilir. Kullanıcının karşısına çıkacak olan ekranda kullanıcı adı ve parola istenmektedir. Kullanıcı adı kısmında admin, parola kısmına da ttnet, admin, superonline, ttgalaksi veya turktelekom yazıldıktan sonra modemin iç arayüz kısmına erişim sağlanmış olur. Modem ara yüzü üzerindeki sol kısımda yer alan Kablosuz menüsü üzerinden modeme bağlanmış olan bütün cihazlar görüntülenebilir.

Kablosuz ağ engelleme

Modem üzerinden kişi engelleme nasıl yapılır

Modemden internet engelleme: Modemin ara yüzüne giriş yapılıp MAC adresleri belirlendikten sonra istenilen adresin engellenme işlemi üzerine tıklanarak yapılabilmektedir. Modem üzerinden bağlantı kurmuş olan cihazların adı ve MAC adresleri sistemde yer aldığından dolayı sadece belirli cihazlarda ve kişilerde engelleme işlemi yapılabiliyorken aynı zamanda bütün kişilerin aynı anda engellenebilmesi de mümkün olur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz ağ üzerinden giriş yapılarak modeme erişim sağlamış olan kişiler için engelleme işlemi modemin arayüzüne erişim sağlandıktan sonra yapılmaktadır. Bir başkasının ağ üzerinden oturum açması bu şekilde engellenir.

Bazı modemlerde istenilen cihazların dışında hiç bir cihaza bağlantı yapılamaması da sağlanabiliyor.
 


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 00:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak