Kablosuz internet çekim gücünü arttırma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Evlerimizde iş yerlerimizde bulunan kablosuz internet ağını dahada verimli kullanabilmek için neler yapabiliriz? İnternet verimi artırma yöntemleri nelerdir? Çekim ayarları!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz ağınıza ait interneti verimli kullanma: İnternet kullanımının sayısı her geçen gün ülkemizde artmaktadır. Artık her ortamda internet bulmanız mümkündür. Özellikle evlerimizde ve işyerlerimizde internet bağlantısı olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Peki bu kadar yaygın olan interneti daha verimli kullanabilirmiyiz. Bu sorunuzun cevabını rahatlıkla evet diyebiliriz.

Bu haberimizde evlerimizde veya işyerlerimizde bulunan kablosuz internet ağlarını daha verimli nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız.

Genelde yapılması gerekenler kısaca burada yazacağım. Aşağıdakileri de inceleyebilirsiniz. Kablosuz internet çekmiyor sorununun temel nedenleri modemin kapalı alanlarda bırakılması ve kablosuz modemin gücünün yetersiz olması. Kablosuz internet çekmiyor vey wifi çekmiyor sorunu için öneriler…

kablosuz internet çekim gücünü arttırma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz çekim gücünü arttırma nasıl yapılır?

  • ADSL, VDSL veya Fiber modem kapalı alanda ise dışarıya çıkarıp açıkta tutunuz. Çevresinde bir cisim olmamasına özen gösterin. En azında çok yakınında birşey olmasın.
  • Modemi yüksekte tutunuz. Aşağıda olursa çekim gücü seviyesinde düşüş olur. 
  • Modem’ e bağlanacak cihazda kapalı bir alanda olmasın. Örnek Androix Box ya da wifi adaptörleri kullananlar için. Yukarıda ve açık alanda tutunuz.
  • Kablosuz kanal ayarlarını değiştirin. Kanalı 11 ile 13 tercih edilebilir. Wifi bağlanmazsa şifreleme tipini değiştirin WPA 2 gibi. Sonra modemi kapatıp açın.
  • Dandik modemler kullanmayınız. Öneri markalar Zyxel, TP-Link, Asus ve Huawei. Tabi kendi aralarında da güçlü modelleri tercih ediniz.
  • Daha güçlü bir modem kullanınız. Hem çekim gücü hem de indirme yükleme hızı yüksek modemlerden birini tercih ediniz. 
  • Menzil artırıcı, sinyal güçlendirici ya da access point kullanın.

kablosuz çekim gücünü arttırma nasıl yapılır?

Kablosuz internet ağınızı daha verimli kullanabilmek için sizlere 5 ayrı önerimiz bulunacaktır. bu önerilerimizi şimdi başlıklar halinde yayınlamaya başlayalım;

  • Cihazınızın konumu: Daha verimli bir kablosuz internet ağını kullanmak isterseniz bunu için kablosuz ağ dağıtımını yapan cihazınızın bulunduğu yer önemlidir. Kablosuz ağ görevini yapan cihaz kullandığınız ortamın orta nıktasında bulunması gerekmektedir. duvarlara yakın bir bölüme cihazınızı koymayınız. bunun sebebi ise duvarlar veya herhangi bir köşe bölge cihazınızdan yayılan sinyali engelleyebilir. Bu durumun yanı sıra cihaz DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth gibi cihazlardan uzak bir noktaya koyunuz. Ayrıca ahşap ve duvar kaplamaları kablosuz ağ sinyallerini soğurduğu unutmayınız.
  • Kanal seçimi: Kablosuz ağ siyallerinin gönderildiği kanalların seçimide bu verimliliği artırmak için önemldir. Eğer sinyal gönderdiğiniz kanalda yoğunluk varsa bu kanalda gelen sinyallerin verimliliği düşmektedir. Bunun için yapmanız gereken temiz bir kanal belirleyerek sinyallerinizi cihazlara gönderiniz. mdoem kablosuz kanal ayarını 11 veya 13 yapınız. Bunun dışında bu tarz işlemleri yapan ücretsiz yazılımlar piyasada bulunmaktadır.
  • Anten kullanımı: Kablsouz ağ sağlayıcınızın anten durumunuda bu verimliliği etkilemektedir. Örnek verecek olursak dairesel sinyal yayan bir anten cihazınızda bulunuyorsa ve modeminiz köşede yer alıyorsa cihazınızdan gelen sinyaller pek de sağlıklı olmayabilir. Bunu yerine belirli bir yönde sinyal yayan bir anten kullandığınızda verimliliğiniz dahada artacaktır. Bundan dolayı kablosuz interneti sağlayan cihazınızın  anteninin değişebilir olması faydanızadır.
  • Alıcı-verici uyumu: Bu seçenekte anlatmak istediğimiz ise kablosuz ağ sağlayıcınız ile bu interneti kullanan cihazınızın teknolojisi aynı olmalıdır. Eğer kablosuz ağ sağlayıcınızın düzeyi cihazınızdan yüksek ise size gelen interneti gelen sinyal kalitesinde kullanamazsınız. Bundan dolayı aynı veya daha üst seviye bir alıcınızın olması gerekmektedir.
  • Protokol: Son olarak 802.11.b/g/n gibi birden fazla seçeneklerde deneme yapılmalı.
  • Sinyal arttırıcı: Sinyal güçlendirici cihazların kullanılması.
  • Priz yoluyla sinyali dağıtma: Prize takılan wifi güçlendiricisi kullanılabilir.
ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.