Kablosuz modemde 5GHz nedir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Modemde 5GHz ne işe yarar ve 2.4 GHz arasındaki hız farkını inceleyelim. Yeni nesil modemlerle artık iyice oturan 5 GHz, bu aralar sıkça duyduğumuz terimlerden biri.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5GHz ne demek? Teknolojinin gelişmesi ile artık internet hızı gibi şeyler de artmaktadır. Son dönemlerde ortaya çıkan telefon ve bilgisayarlar da çift bant Wi- Fi bulunmaktadır. Yani 2. 5 GHz yerine 5 GHz bulunmaktadır. 5 GHz’ den az olan sürümlerin modası yavaş yavaş geçmeye başlamıştır. Onun yerine 5 GHz’ li Wi- Fi’ ler yaygınlaşmaktadır.

İlk olarak yıl 2009 da insanların hizmetine sunulmuştur. Ancak bunun hızı en fazla 600 Mbps olabilir iken daha sonra yakın zamanda çıkanlar 1 Gbps’ ye kadar kapasitesi bulunmaktadır. Bu da neredeyse öncekinin 2 katı kadar farkla çalışmaktadır.

5 GHz nedir?

Avantajları: En büyük özelliği gelişmiş olan gürültü azaltma özelliği olmasıdır. Ayrıca öncesine göre kat kat daha hızlı veri akışı olmasını sağlamaktadır. Bu sayede bağlantı da kopma ihtimali daha da azalmıştır ve hatta kopma neredeyse olmamaktadır. Kullanıcılar daha rahat ve daha huzurlu internet kullanabilmektedir. Daha önce olan da internet çok daha yavaş olmakta ve kullanıcı internete girdiğin de pek bir şey yapamamakta bu yüzden can sıkmaktadır. Kısacası öncesine göre daha hızlı, daha güçlü ve daha dayanıklı olmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar daha mutlu olmakta ve her geçen günde kullanıcı sayısı artmaktadır.

5GHz nasıl kullanılır?

Kullanmak için gereken şartlar var mıdır? Tabi ki de 5GHz hızı kullanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu hızı taşıyabilecek bir modem ve dağıtıcı olması gerekmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Modem arayüzünden Wlan veya Wireless / kablosuz ağ ayarları gibi bir seçenek bulunuyor. Bu yerden 2.4 GHz olarak ayarlıdır. 5 GHz kullanabilmeniz için alt yapı buna müsait olması gerekiyor. 

2.4GHz ile 5GHz arasındaki hız farklı 2.4GHZ 450-600 Mbps kadar ve 5GHz ise 1300 kadar desteklemekte.

Kablosuz modemde 5GHz nedir?


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 09:40

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak