Lenovo ideapad recovery tuşu ile sıfırdan Windows kurulumu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Lenovo laptop' ta OneKey recovery bölümüne nasıl girilir? Daha önce USB ve bios girmek için ilgili seçenekleri göstermiştik. Bu yazıda sıfırdan Windows 10 kurulumunu göstereceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Lenovo ideapad bilgisayarda recovery nasıl açılır resimli anlatımla göstermeye çalıştığımız yazımızda aynı zamanda Lenovo laptop sıfırdan Windows kurulumunu anlatacağız. Bu işlem laptop’ a hangi işletim sistemi sürümü varsa onla işlem yapılacak. Sıfırdan Windows 7 kurulumu olması için Windows 10′ a geçilmemiş olması gerekiyor. Geçilmişse sıfırdan Windows 10 kurulumu gerçekleşecek.

Lenovo ideapad sıfırdan Windows kurulumu

Lenovo ideapad recovery tuşu tıpkı modemlerde olduğu gibi reset çukuru gibi bir çukurla yapılmakta. Bilgisayarın adaptör girişi yanındaki küçük çukurla işlem yapılıyor.

  • Laptop adaptörü pirize bağlı ve bilgisayara bağlı olacak.
  • Bilgisayar açıksa kapatınız.
  • Yandaki çukura toplu iğne ile bir kez basıp çekiniz.
  • Bilgisayar kendiliğinden açılacak.
  • Ekrana “Normal startup, bios setup, boot menü ve recovery” seçenekleri gelecek.
  • İlgili seçeneklerden “System recovery” üzerine gelip enterlayınız. 
  • Burada Windows 10 onarım, recovery ve bazı seçenekler olacak. Recovery ile devam edelim. 
  • İngilizçe seçenekler gelecek. Kullanıcı yedeği ile kur ve genel seçenek. Genel sistemin kendi ayarlarının geçerli olduğu seçenek. Bunla devam ediniz.
  • Yeniden kurulum 30-40 dakika sürebilir.

Lenovo ideapad recovery tuşu hangisi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Lenovo recovery tuşunu birde görsel ile göstermek istedik. Aşağıdaki ilgili resimdeki gibi çukura basıp çekiyoruz. Basılı tutmanız gerekmiyor. Otomatik recovery bölümü açılacak.

Lenovo ideapad recovery tuşu ile sıfırdan Windows kurulumuLenovo ideapad recovery bölümü

Eğer recovery ekranı gelmezse veya ilgili seçenekler geldi ama açılmıyor ise ya recovery yazılımı zarar gördü ya da recovery yedeği silindi. Yani daha önce recovery silmiş olabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 21:20

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.