LG G3 Android 6.0 güncellemesinden sonra şarj sorunu yaşıyorum

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Telefonda son sürüm güncellemesini yaptıktan sonra şarj olmamaya başladı. LG G3 telefon modelinde android 6 güncellemesi sonrasında yaşanan şarj sorunu ve çözüm haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemini kullanan LG markasının G3 modelinde yaşanan bir sorunu bu haberimizde paylaşacağız. LG cep telefon sektöründe emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. LG firmasının amiral gemisi olan “G” serisine ait LG G3 modelinde yaşanan bir sorunu bu haberimizde yayınlayacağız.

Android işletim sistemi gün geçtikçe kendini yenileyerek yeni sürümlerini çıkarmaktadır. İlk çıkan ve ilk telefonlarda rastladığınız android işetim sistemleri ile şuan yeni çıkan modellerde kurulu olan android işletim sistemine baktığınızda bu gelişimi rahatlıkla görebilirsiniz.

En son çıkan android 7 yazılımdan bir önce piysaya sürülen android 6 güncellemesi telefonlar için yıl içerisinde yayınladı. Destelemesi devam eden telefonlar bu tazılım desteğini almaya başladılar. Bazı modeller ise bu yazılım desteğini alamadığı için android 6.0 yazılım güncellemesini alamadılar.

Tabiki alamayan telefonlar için devreye özel kurulan yazılım grupları devreye giriyor ve güncellemesi sona ermiş modeller için devam sürümlerini yayınlamaya devam ediyorlar. Telefona ROM atma tabiri ile tanımlanan bu durum için andronova.net içerisinden arama yaptığınızda bu konu hakkında geniş bilgi edinebilirsiniz. Hatta şunu iddia edebiliriz en güzel anlatımlar web sayfamızda bulunmaktadır 🙂

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LG G3 Android 6.0 güncellemesi şarj sorununa mi neden oldu?

LG G3 Android 6.0 güncellemesinden sonra şarj sorunu yaşıyorum

Yukarıdaki girişimizden sonra sorunumuzu açıklamaya başlayalım. LG G3 modeli android 6.0 güncellemesini telefon üzerinden kuramadıkları için manuel olarak telefona kurulumunu yapmış olan G3 kullanıcıları güncelleme sonrası telefonlarının şarj tutmadığını veya şarj sürelerinin normalde 2 ile 2.5 saat arasında olması gerekirken 4 saat ve daha fazla bir zaman dilimine kadar uzadığı sorunu android forum sitelerinde yer alamaktadır. Peki bu sorunun kaynağı nedir? Sorunun çözümü varmıdır. Bu sorunun aslında kaynak olarak bir kaç sebebi olabilir.

  1. İlk önce şunu belirtelim yazılım güncellemelerinin şarj sürelerini etkilediğini artık herkes bilmektedir. Kimi olum yönde etkilerken kimide burada olduğu gibi olumsuz yöde de etkileyebilir. Yapmanız gerekn eski sürümü yani daha önce kullandığınız android 5.1.1 sürümünü tekrar manuel olarak telefona kurmanızdır.
  2. Yukarıdaki işlemlere rağmen halen devam ediyorsa  telefonunuzun batarysında sorun olabilir.
  3. Son olarak ise aslında bu yöntemi ilk deneyin şarj kablosunu değiştirmenizdir. Yapmanzı gereken farklı bir şarj kablosu ile telefonunuzu şarj etmenizdir.


Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 13:27

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.