Microsoft Defender Android indirmeye açıldı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Microsoft Defender, Android telefonlar için teste alındı ve görüşmeler olumlu geçerse iPhone içinde bu sene içerisinde indirmeye başlanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft’ un koruma yazılımı Microsoft Defender, her ne kadar çok başarlı bir antivirüs programı olmasa da orta seviyelere yakın bir işleve sahip. Şirket şaşırtan bir hamle yaptı ve Microsoft Defender Android uygulamasını çıkardı.

Mobil cihazlar arasında yer almak isteyen şirketin sonraki hedefi iOS cihazları olacak. Her ne kadar artık Windows 10 ile anılan bir yazılım olsa da cihazlarda aktif kullanılan uygulamaların arasına girmek için başarı göstermesi gerekecek.

Cep telefon kullanıcılarından alacağı tepkilerle şekillenecek uygulamanın çok yol alması gerektiğini düşünüyoruz. Belki yormayan bir yapıdan ve ücretsiz olmasından dolayı tercih edilebilir. 

Gelelim Apple tarafına, şirket yazılımına çok güvendiği için gelişmiş yetkilendirmeye sahip olacak izinleri cihazları için vermemekte ve virüs uygulamasına gerek olmadığı düşüncesinde. Lakin son yıllardaki çok sık görülmese de açıkları olduğu oluyor. Hatta MacOS için gelişmiş tehdit koruma adında bir sistemi çıkarmıştı. Tabi Android’ e göre devede kulak diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Söylentilere göre 2020 içerisinde iPhone ve iPad cihazlarda da yerini alabilir. Tabi kapsamlı bir kullanım imkanı verilmeyeceğini düşünüyoruz.

Linux sistemi içinde Microsoft’ un önemli çalışmaları olacağı söyleniyor ve çalışmalara başlandı. Sunucu tarafında da önemli yapı değişimleri görülebilir. Sistem gereksinimlerinde Android 6.0 yer alıyor.

Microsoft Defender Android indirmeye açıldı


Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 23:50

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir