Mac bilgisayarı hızlandırmak için 5 öneri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mac bilgisayarınız çok mu yavaşladı? Bazı donanım değişikliği ile bilgisayarını çok ama çok hızlandırabilirsiniz. SSD hard disk ve Ram değişikliği hızda çok önemli faktör.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mac bilgisayarlar iPhone kullanıcısının artması ile daha çok kişiye ulaşmayı başardı. Tabi kullanıcısının bu kadar artmasının tek nedeni bu değil. İşletim sisteminin kapalı olması ve cihazın sağlam olması uzun ömürlülüğü konusunda büyük destekçi olmakta. Bunu göz önüne alan kullanıcılar bu bilgisayarı uzun yıllar kullanarak tasarrufta etmiş oluyorlar. Ancak her cihazda olduğu gibi bu cihazlarda zaman içerisinde zamanının gerisinde kalarak hız olarak yavaşlayacaktır. Sizlere sunacağımız öneriler ile de Mac bilgisayarınızın hızının bariz bir şekilde artmasını sağlayabileceksiniz.

Mac bilgisayarı hızlandırma

Mac bilgisayarı hızlandırmak için 5 öneri

Eski Mac bilgisayarınızın CD-Rom’unu sökün ve SSD takın. Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlayan SSD, hızlı disk okuma özelliği sayesinde Mac bilgisayarınızın hızını artıracaktır.

Bir bilgisayar için çok önemli bir parça olan RAM’i değiştirebilirsiniz. Son çıkan programları açabilecek ve işleyebilecek RAM kapasitesine ulaşan bilgisayarınız daha hızlı çalışacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ayrıca bilgisayarınızda bulunan verilerde yavaşlığın bir diğer sebebi olabilmekte. Biraz zamanınızı ayırarak kullanmadığınız dosyaları silmeniz büyük yarar sağlayacaktır. Özellikle indirilenler klasöründeki tek seferlik kullandığını dosyaları inceleyerek işe yaramayanları silmeniz bilgisayarınızın daha iyi çalışması için gerekli alanının artmasına yardımcı olacaktır.

Apple tarafından yayınlanan güncellemelerden faydalanmayı da unutmayın. Bu güncellemeler işletme sistemindeki sorunları onarmakta ve daha stabil çalışmasını hedeflemektedir. Eğer bilgisayarınız güncel değilse güncelleyerek en son sürüme getirmenizde önemli olan diğer noktadır. Bu adımları izleyerek sizlerde yavaşladığını düşündüğünü Mac bilgisayarınızın tekrardan hissedilir derecede hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Mac hızlandırma için alternatif olarak programlar denenebilir. Örnek TechTool Pro.

Mac ile ilgili sorunlarda sitemize yorum bırakabilirsiniz. Önerilen Teknoloji destek hattını da arayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 15:53

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir