Mercedes MBUX oyun konsolu dönüşümü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mercedes MBUX nedir? MBUX ile Mercedes oyun konsolu haline büründü. 2020' de önemli gelişmeler yaşanabilir. Arabalarda oyun konsolları dönemi geliyor olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Otomobillerde bulunan eğlence sistemleri artık oyunlara da adapte olmaya başladı. Zamanla daha büyüyen oyun sektörüne otomobil sektörünün dev ismi Mercedes de dahil oldu.

Bilgi eğlence sistemi olan Mercedes MBUX oyun konsolu dönüşümü sağlandı. 2019 yılının çok ilgi gören organizasyonlarından olan MWC 2019’a katılan Mercedes-Benz CLA modelinin 2020 yılı sürümünü tanıttı. Mercedes-Benz, CLA’nın 2020 modelinde bulunan MBUX yani bilgi eğlence sistemi Mario Kart oynatarak etkinliğe katılan katılımcıları şaşırttı.

MBUX bilgi eğlence sistemi

CLA modelinin 2020 sürümünde yer alan MBUX, pedal ve direksiyonu oyun içerisinde kontrol imkanı veriyor. Ayrıca direksiyonun üzerinde bulunan sinyal kolları ve tuşları da bu opsiyona katıyor. Oyuna katılan otomobilin etkileri fiziksel dokunuşlarla sınırlı kalmıyor. Oyunda yüksek hızlara çıktığınızda otomobilde bulunan hava çıkışları hava üflüyor ve bu etkiyi yüzünüzde hissediyorsunuz. Otomobilin ambiyans aydınlatmasıyla gösterilen kırmızı ve yeşil ışıklar yarışın başlangıcını işaret ediyor. Oyunda otomobil bir yere çarptığında emniyet kemeri kendiliğinden sıkılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mercedes MBUX oyun konsolu dönüşümü

Otomobil kullanırken oyun oynanır mı?

Tabi ki hayır. Mercedes-Benz sadece MBUX sisteminin özelliklerini tanıtmak amacıyla böyle bir gösteri yapıyor. Ancak şu an bir gösteri olsa da bu ve buna benzer oyunları multimedya sistemine entegre etmeyi düşünen Mercedes-Benz bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Sürücülerin değil sadece otomobildeki yolcuların kullanması şartıyla tabi ki.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.