Microsoft Edge parolasız dönem geliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Microsoft Edge' ye gelecek yeni bir özellikle artık parola girme son bulacak. Yeni özellik yüz taramasının ve parmak izi güvenliğinin uyumlu olarak çalışması sağlanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft Edge’nin parolalı sistem dönemi sona eriyor, iki faktörlü bir doğrulama sistemine geçecek olan Microsoft Edge, parola koyma ve parola hatırlama dertlerine kısa bir süre içerisinde sor vereceğini açıkladı.

Ne işe yarayacak? Şifre koymak ve koyulan birçok farlı şifreyi hatırlamak kişinin üzerindeki büyük bir yüktü. Yakın bir zamanda Chrome, Edge ve Firofox dahil bir çok tarayıcı şifre konusunda alternatifler yaratacak. Google, Mozilla ve Microsoft ise ileri aylarda Firefox ve Edgenin şifresiz dönemleri için destekte bulunacak.

Microsoft Edge parolasız dönem geliyor

Nasıl test edilecek? Bu kimlik doğrulama ara yüzünü Android’in varisi Fuchsia Os ile tarayıcınız ile test edebilirsiniz. WC3 web kimliği ile doğrulama arayüzü mayıs ayı ile birlikte Chrome ve Firefox ile kullanıma hazır hale gelecek. Bu özellik sistem güvenliğinde kullanıcı adı ve parolaya ihtiyaç duymadan sistemin yönetilmesini ve ikincil aygıtlarda veri depolanmasını sağlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sisteme bağlı tüm cihazlar ile sitelere erişim sağlamak için yüz taraması, biyometrik veri kullanımı ve parmak izi kullanılabiliyor. 

Bu yöntem ile kimlik güvenlik riskleri azaltılacak ve giriş yaparken güvenlik anahtarı gibi külfetler ortadan kaldırılacaktır. Usb Nfc veya Bluetooth gibi aygıtlara kolay ve hızlı destek sağlanacak. Özellikle telefon Usb kimlik, akıllı saat ve doğrulayıcı anahtar kullanımını kolaylaştıracağı düşünülüyor. Verilecek destekle şifre ve parolaların kaldırılması, yan cihazların kullanımını kolaylaştıracak gibi duruyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 16:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak