Microsoft Teams oturum açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Microsoft Teams mesaj gitmiyor ve oturum açılmıyor yönündeki şikayetler sabah saatlerinde çok sayıda kullanıcıyı etkiledi. Sorunun sebebi ise Corona olduğu açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft Teams, özellikle ofis dışında çalışanların tercih ettiği Microsoft sohbet sistemi Corona virüs sebebiyle çöktü. Malum toplu alanlarda bir arada olunmaması için bir çok şirket evde çalışma sistemine geçti. İş böyle olunca yoğun kullanm nedeniyle sistem yanıt veremeyecek hale geldi.

Şirketin Twitter hesabını incelediğimizde çok sayıda sorun bildiren kullanıcılarla karşılaşıyoruz. Bugün sabah yaklaşık 2 saat kadar Avrupa’ da erişim olmadığı belirtiliyor. 

Microsoft, yoğun kullanım olabileceğini hiç hesaba katmadı mı!

Buradan aşırı kullanımı olmayan hizmetler için gerekli çalışmaların yapılmadığını anlıyor. Üzerine durmayan şirket sadece Microsoft olmuyor. Çoğu şirketin bu şekilde çalıştığı tahmin ediliyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft Teams oturum açılmıyor ileti gönderilmiyor

Gelen şikayetlerde oturum açılmama ve iletiler gitmiyor şeklinde paylaşımlar var. Mesajlar gitmiyor durumunda ara ara denenmesi önerildi. Bu sorunla akıllara şirketin bir ara bu hizmette kullanılan SSL sertifikasının günü dolduğundan kullanıcıları sıkıntı yaşadığı geldi. Yenilemeyi unutan şirket kullanıcılarından özür dilemişti.

Şirketten yapılan açıklamada destek ekibinin gerekli incelemeyi yaptığı ve en kısa sürede çözeceği vurgulandı.  

Teams sohbet aracını daha çok Office 365 kullanıcıları tercih etmekte. Online ofis uygulamasıyla istediğiniz her alanda çalışabilir ve çalışmalara istediğiniz ortamda ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda ortak çalışma olarak kullanımda sunulabiliyor.

Microsoft Teams oturum açılmıyor

Microsoft Teams mesaj gitmiyor ve oturum çözümü

Normal şartlarda kullanıcı ve bölgesel sorunlarda denenebilecek yöntemleri sizlerle paylaşmak istedik. Yukarıdaki durum şirketin genel bir sorunudur ve aşağıdakiler bunun dışında oluşan hatalar için denenebilir.

  1. İnternet bağlantısında sıkıntı çıkabilir ve varsa farklı bir internetle deneyin.
  2. VPN denenebilir. Belki belli bölgeler için sorun çıkmıştır.
  3. Oturum açılıyor ama sohbet gitmiyor gelmiyor ise oturumu kapatıp yeniden giriniz.
  4. Farklı bir sistemle girip test edin.
  5. Microsoft sorun bildirimini kullanın.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 18:12

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir