ASUS DSL-N66U modem kurulumu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Asus modem kurulumu için iki örnek modele yer verdik. Asus RT-N66W ve ASUS DSL-N66U kurulumu resimli şekilde anlatımda kablosuz ayarları yine standart yer alıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ASUS DSL-N66U modem kurulumu sırasında bazen arayüz açılmıyor veya kurulum tamamlandı lakin internet ışığının yanmadığı görülebiliyor. Bununla alakalı olarak birincisi modemin fişinin çıkarılıp takılması ve ikinci ise resetlenerek tekrardan .kurulum önerilmekte.

Örnek verdiğimiz kurulum resimleri aşağıdaki modeller içinde geçerli diyebiliriz. Kurulum için gerekli olan PPP kullanıcısı ve parolasını internet hizmetini aldığınız yerden öğrenebilirsiniz.

  • RT-N56R, RT-AC56R, RT-AC66U, RT-AC56U
  • RT-AC66R, RT-AC68R, RT-N66U, RT-AC68U
  • RT-N56U, RT-N65R, RT-N66R, RT-N66W ve RT-N65U

Asus modem kurulum sihirbazını kullanarak otomatik işlemleri sağlayabilirsiniz. Size lazım olan sadece kullanıcı bilgileriniz ve wifi için belirlemeniz gereken şifre. Yinede manuel yapmak istiyorsanız aşağıdaki görsellere bir göz atalım.

  1. Ayarlara 192.168.1.1 ile ulaşacaksınız.
  2. Giriş bilgileri için her bir alana admin yazamanız yeterli. Bazı firmalar parolada turknet veya turktelekom kullanabiliyor.
  3. Kapsüllemeyi PPPoE olarak seçiniz ve VPI ile başlayan değerler görseldeki gibi olacak.
  4. Kablosuz kurulumda Türkçe kelimeler kullanmayın ve şifre karmaşık ve uzun olmasına dikkat edin.

Çoğu Asus için Asus DSL-AC51 modem kurulumu yazımızı incelemenizi öneriyoruz. Türkçe kurulum adımlarıyla karşılaşacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ASUS DSL-N66U modem kurulumuASUS modem kurulumuASUS DSL-N66U modem ayarlarımodem nasıl kurulur ASUS ASUS DSL-N66U kablosuz kurulum

ASUS DSL N66U bağlanmıyor

İnternet verimliliği için önerimiz kullanılan kablolarda ek olmaması, sıvı teması olacak şekide açık bir yeri olmaması, eski kabloların değiştirilmesi ve wifi çekim sorunu yaşanmaması için modemin açık bir alanda olması gerekiyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 22:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak