Superonline Superbox modem resetleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Superonline Superbox modem nasıl resetlenir? Esasında işlem yapacağımız cihaz Huawei b618s-22 modeli olduğunu belirtelim. Tabi farklı modellerde yer alıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superonline Superbox, son zamanlarda kullanıcılar tarafından oldukça fazla tercih edilen cihazlar arasında. Bu rağbetin sebebi ise, Superbox’ un alışılmış diğer modemlerden farklı olmasıdır. Ethernet kablosu ile kullanılabiliyor olması da Superbox’ u özel kılıyor.

Superonline Superbox modem resetleme adımları

  • 192.168.1.1 ile modemin arayüzünü açınız
  • Giriş bilgisine admin şifre yok veya turktelekom ile superonline olabilir
  • Sol kısımda “Sistem” içerisinden işlem yapabilirsiniz
  • Bunun dışında modemdeki reset çukuruna açıkken 10-15 saniye basınız

Tüm ışıkların söndüğünden emin olun. Ancak, yaptığınız bu işlemin uzun süreli yapılmaması gerektiğini belirtelim. Aksi durumda modemin yanmasına neden olursunuz. Genelde reset işlemini 20 saniyenin üzerinde tutarak yapmamanız önerilir.

Superonline modem resetlenmiyor

Modem resetlenmiyor, daha çok modem arayüzüne girerken kullanılan şifreyi bilmeyenlerin yardım almak için yazdığı konulardan biridir. Bir çoğu kablosuz ağ şifresini unutmaktan dolayı bu işlemi yapar.

Modeminiz resetlenmiyor ise, modeminizin fişini çıkarın ve bir süre bekleyip takıp tekrar bekleyin. Işıklar yandıktan sonra tekrardan reset işlemini uygulayın.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superonline modem kurulumu nasıl yapılır?

Arayüzde hızlı kurulum başlığıyla kolayca işlemi yapabilirsiniz. Diğer detaylara aşağıdan ulaşacaksınız.

Superbox, yine alışılmış diğer modemlerin aksine, genellikle manuel kurulumu gerektirmeyen bir cihazdır. Cihaz ilk geldiğinde yerleştirilecek olan SIM kartın Pin kodunun kaldırılması, sorunsuz bir kullanım için yeterli olacaktır.

Bu işlem cihazın her açıldığında Pin kodu istememesi adına önemlidir. Kuruluma gelecek olan Superonline yetkilileri ise bu işlemi saniyeler içerisinde gerçekleştirirler. Olası diğer arızalar için ise Superonline’a destek hattından ulaşmak mümkün. Detaylara Superbox kurulumu yazısını inceleyiniz.

Superonline Superbox modem resetleme
Superonline Superbox modem resetleme

Superonline Superbox nedir?

Superbox alt kısmında yer alan yuva sayesinde SIM kart ile kullanım sağlayan bir modemdir. Bu yuvaya takılan 4.5G uyumlu SIM kart ile, cep telefonlarına benzer şekilde, istasyondan aldığı internet hizmetini kablosuz olarak kullanıcıya sunar. Ayrıca interneti ethernet kablosu ile kullanmak da mümkün.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superonline Superbox özellikleri

Hiçbir internet altyapısı gerektirmediği için kapsama alanı sınırsızdır.

Modemin arka kısmında yer alan main ve div girişleri sayesinde daha hızlı bir internete ulaşmak isteyen kullanıcılar için anten girişi desteklenir.

Bulunduğunuz konumda, size en yakın alanda bulunan ve en güçlü baz istasyonu tespit edilir. Bu sayede anten o bölgeye yaklaştırılarak %30’a kadar daha hızlı bir internet deneyimi yaşanır.

İnternet hizmeti kablosuz olarak sağlandığı için, doğa olaylarından en az seviyede etkilenir.

Superbox modem resetleme, Vodafone kullanıcıların sık sorduğu sorular arasındadır.

İlgili konu: Vodafone Superbox B535-232 modem kurulumu

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.