Zyxel vmg3312 modem kurulumu ve WiFi ayarları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Zyxel vmg3312 modem kurulumu sırasında bilgisayarla işlem yapamayanların kablosuz ağa bağlanarak telefon üzerinden işlemleri tamamlamalarını öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ZyXEL vmg3312 B10A modem kurulumu için hazırladığımız resimli anlatıma bakarak kolayca işlemlerinizi yapacağınızı düşünüyoruz. Modem kablosuz ayarları içinde önemli notların içerdiği bilgileri okumanızı kesinlikle öneririz.

Ara ara paylaştığımız haberlerimizde teknik işlemlerden söz ediyoruz. Bir çoğu resimli anlatımlara bakarak sorunları çözdüğünü düşünüyoruz. Tabi model ve versiyon farklılıklarında menülerde bir değişim görülebilir. Lakin buradaki mantık değişmeyecektir.

Zyxel vmg3312 modem kurulumu

Hazırladığımız makalede birde kablosuz ayarlar için yapmanız gerekenleri alt alta sıralayacağız. Modem açılmazsa da yapacağınız reset ve yazılımın güncellenmesi olacaktır.

Çoğunlukla Google’ un tarayıcısı Chrome ile işlem yapıyoruz. Görseldeki model ZyXEL vmg3312 b10a ve b10b modellerini temsil ediyor. Bağlantı için “192.168.1.1” kullanılarak cihazın arayüzüne ulaşınız. Sonrası için aşağıdakileri sırasıyla uygulayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ağ ayarlarına giriniz ve alt alta açılanlardan “Genişbant” olana tıklayın.

Zyxel vmg3312 kablosuz modem kurulumu
Zyxel vmg3312 modem kurulumu ve WiFi ayarları

Ekrana bağlantı bölümleri açılacak. “MyISP ETH” olan seçeneğin sağ kısmındaki kaleme tıklayın.

Zyxel vmg3312 modem kurulumu
Zyxel vmg3312 kablosuz ayarları

Etkin kutucuğunu işaretleyin ve kapsüllemede “PPPoE” olarak seçeceksiniz. “VCI ve VPI” olan seçenek resimdeki gibi olacak. PPP bilgisinde kullanıcıya internet hizmetini alınan yerden verildiği bilgiler arasında bulacaksınız. Bilmeyenler için müşteri hizmetlerinin aranması gerekiyor. Uzantı örnek [email protected] olarak kayıt edin. 

Giriş bilgileri ve PPP kullanıcı şifresini verilen evrakta bulacaksınız. İnternet bağlanmazsa veya bağlantı ışığı yanmazsa modemin resetlenmesi gerekiyor. Şunları unutmamak gerekiyor işlemleri doğru yapmanıza rağmen internet yok ise altyapı, kablo ve modemin arızalaı olma olasılığını değerlendirmeniz gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Zyxel vmg3312 modem ayarları
İnternet kullanıcı adının yazılması

Zyxel vmg3312 kablosuz modem nasıl kurulur

WiFi şifresini ve adını belirlerken kesinlikle Türkçe karakterlerden yararlanmayınız. Kanal tarafında çoğunlukla 11 veya duruma göre 6 kullanılabiliyor. Bazen bağlayacağınız akıllı cihazların bağlanmıyor sorunu yaşadığı oluyor. Böyle durumlarda kanalın seviyesini biraz daha düşürebilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra gelen ilk oturuma geçiniz. Bu sefer “Kablosuz” ile devam edin.

Zyxel vmg3312 kablosuz ayarları
Zyxel vmg3312 kablosuz kurulumu

WiFi’ nin açılması için aktif seçeneğini seçiniz. Kablosuz adı yani SSID bölümüne bir ad giriniz. Kanal otomatik olarak seçilebilir ama önerimiz yukarıda belirtiğimizden birini seçmeniz.

Zyxel vmg3312 kablosuz modem nasıl kurulur
Kablosuz bağlantı değerleri

Güvenlik seviyesine gelip “Güvenlik modunu” PSK olarak seçin. Wifi şifresine uzun olacak ve karmaşık olacak bir şifre yazın. Özel karakterler kullanmanızı da öneriyoruz. Örnek =(?≈/)^ gibi ve son işlem uygula butonuna tıklamanız.

Konu ile alakalı bilmeniz gereken önemli notlar

Çok sık yanlış parolanızı yanlış girerseniz belli süreliğine kendinizi engellemiş olacaksınız. Burada bir süre beklemeniz gerekiyor veya fişini çıkarıp takınız. 

  • Kullanıcı adının admin olduğunu ama şifrenin değişken olacağını söyleyelim. Superonline, turktelekom veya admin olma olasılığını kontrol edin.
  • Çok seyrekte karşılaştığımız bir başka parolanın ise birden dört’ e kadar olduğunu belirtelim.
  • İlgili ayarlar ekranına girdiğinizde sizi dışarı atıyor veya giremiyorsanız o zaman tarayıcınızı değiştirin. Duruma göre başka cihazla deneyin.

Bir başka benzeri haberimiz Zyxel vmg3312 kullanıcı adı şifre yazısına bakmanızı öneririz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.