​​Zyxel VMG3912-B10K modem kurulumu WiFi ayarları

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

​​Zyxel VMG3912-B10K modem kurulumu yapıyorum ama internete bağlanmıyor şeklinde yazanların yapması gereken önemli adımları olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zyxel vmg3912-B10k, VDSL bağlantı teknolojisine sahip. Veri hızına baktığımızda 2.4 GHz olarak 300 Mbps ve 5 GHz kullanımlarında ise 1300 Mbps hızlarına ulaşabiliyor. Şifreleme tiplerinde standart WPA 2 ve USB girişine de sahip. Diğer özellikleri bir çok yeni modelde olanlarla hemen hemen aynı denilebilir.

Modemin performansı fiyatına göre çok başarılı diyebiliriz. Sorunsuz internet kullanımlarından modemin önemini vurgulamak istiyoruz. Bazı modellerde aşırı ısınmaya bağlı olarak hız sorunları yaşanabiliyor. Tabi cihazı yerleştireceğiniz alanın öneminden de bahsetmek istiyoruz. Kapalı ve dar alanlarda bulundurmamanızı öneririz. Özellikle vitrin ve tv ünitelerinde kapalı bir alanda bulundurulan modemler yaz aylarında aşırı ısınmaya maruz kalabiliyor. Kablosuz çekim verimini de düşürmüş oluyorsunuz.

Kullanılan cihazların konumlandırması her zaman mümkünse yakın çevresinde bir şeylerle çevrili olmaması gerekiyor. Çok aşağıda olmaması ve önünün açık olması gerekiyor. Bir yerlere sıkıştırılan cihazların bir çoğunun dış yüzeyinde hafif yanık lekeleri görebilirsiniz. Bu da güç kısmı veya bazı parçaların buna neden olma olasılığı var. Belki zamanla bu parçalar artık kullanılmayacak hale gelebilir.

Markaların hemen hemen tüm modellerinde kurulumlar birbirine benzer. Bundan dolayı çok karmaşık bir yapıya sahip değiller. Biraz kurcalandığında kolay şekilde adımların uygulanacağınız düşünüyoruz. Dikkat edilecek bazı alanlar var ve bunların iyi bilinmesi gerekiyor. Merak etmeyin çok basit bilgilerdir. Çoğunlukla tüm markalarda aynı olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cihazın arkasında gri olan yere telefon hattı bağlanılıyor. Lakin “Splitler” kutusunu bağlamanızı kesinlikle öneriyoruz. 

Kurulum şu şekilde yapılmakta:

192.168.1.1 Değerleri tarayıcınıza giriniz.

Kullanıcı bilgilerine admin ve parolaya turktelekom yazacaksınız. Superonline kullanıcıları marka adını yazması yeterli olacak. Turknet içinde belki admin olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şifre değişimi önerisini ister uygularsınız, isterseniz “Atla” olanla devam edersiniz. Güvenliğin sağlanması adına aklınızda kalacak karışık bir parolayı kullanabilirsiniz.

Şifreyi unuttursanız modeminizi sıfırlayarak tekrardan aynı adımları uygulayabilirsiniz.

WAN türü VDSL kullanıcıları için “PTM” VE ADSL içinse “ATM” olarak belirleniyor.

​​Zyxel VMG3912-B10K modem kurulumu WiFi ayarları

Kontrol panelindeki alt sekmede bulunan “Ağ ayarı” alanına giriyoruz. Buradan “Genişbant” olanla gerekl ayarlarımızı yapılandıracağız.

Ekrana birden çok bağlantı tipleri çıkabilir. Buradan “İnternet PTM” olanla devam edeceksiniz.(Kalem simgesine tıklayınız)

​​Zyxel VMG3912-B10K modem ayarları

Kapsülleme” PPPoE” ve 8 / 35 olan değerleri resimli anlatımdaki gibi yapınız.

PPP adı” alanına hizmet aldığınız yerin size verdiği bilgiyi giriniz. Örnek andronova@ttnet veya @turknet

İşlemleri doğru şekilde yaptıysanız o zaman kablosuz kuruluma geçiyoruz. Yine “Ağ ayarı” alanından bu sefer “Kablosuz” yazanla devam edeceğiz.

Kablosuz ayarlar kısmında dikkat edilecek en önemli husus ise ağ adında ve şifresinde Türkçe karakterlerin kullanılmaması gerektiği.

​​Zyxel VMG3912-B10K kablosuz kurulumu

​​Zyxel VMG3912-B10K internete bağlanmıyor

Kurulumda herhangi bir yanlış seçenekten kaynaklı olarak bağlantı sorunları yaşanabilir. Buradaki önemli olan alanları zaten vurguladık. Çoğu seçeneğin standart olduğunu belirtelim. Yine de olumsuz durumlarda ne gibi işlemler yapılacak bunlardan söz edeceğiz.

Hızlı kurulum olan modemlerin dışında birde reset atarak otomatik kurulum yapılan modemler bulunuyor. Hatta uzaktan internet hizmeti aldığınız yerin müşteri temsilcisi dahi sizin adınıza bu işlemi yapabiliyor.

Şifre sorunlarında ve bağlantı yapılamadığında reset atılarak sorun ortadan kaldırılabilir. DSL ışığı yanmadığında altyapı veya kablolarla alakalı sorun yaşanabilir. İnternet yanmadığında ise ip almadığı anlamına gelebilirde. Bunun için reset çukuruna toplu iğne ile açıkken maksimum 20 saniye kadar basılı tutulması yeterli olacaktır.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 16:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.