Modem PPP internet şifresi nasıl değiştirilir

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Modem PPP internet şifresini değiştirmek için öncelikle PPP ne demek bunu bilmenizde fayda var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Modem internet şifresini değiştirmek bazen karmaşık bir süreç gibi görünebilir. Ancak, doğru adımları izleyerek bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Bu makalede, TP-Link marka bir modemde şifre değiştirme adımlarını resimlerle anlatacağız. Ancak, diğer markalarda bölümlerin farklı olabileceğini belirtmek isteriz. Bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, PPP şifreniz ve kullanıcı adınızın doğru yazılmış olmasıdır. Ayrıca, modem arayüz giriş bilgileriyle kablosuz bağlantı bilgilerini karıştırmamanız önemlidir.

İlk olarak, modem arayüzüne giriş yapmanız gerekiyor. Tarayıcınızın adres çubuğuna modem IP adresini girerek modem arayüzüne ulaşabilirsiniz. Örnek IP adresi: 192.168.1.1

Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşedeki “Login” butonuna tıklayarak kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Örnek kullanıcı adı: admin, şifre: admin

Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra, sol menüde “Wireless” veya “WiFi” seçeneğine tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ardından “Wireless Security” veya “WiFi Security” seçeneğine tıklayarak şifre değiştirme sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bu sayfada, PPP şifrenizi ve kullanıcı adınızı doğru bir şekilde giriniz. Daha sonra “Save” veya “Kaydet” butonuna tıklayarak şifrenizi değiştirin.

Kullanacağınız bilgilere ulaşmak için ilk abonelikte verilen evrakları kontrol edebilir veya hizmet aldığınız sağlayıcının çağrı merkezini arayabilirsiniz. Örneğin, [email protected] adresine e-posta göndererek bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Eğer modem otomatik kurulma desteği sunuyorsa, resetleme işlemi sırasında eski bilgilerinizi kullanabilirsiniz. Ancak, uyumlu değilse müşteri temsilcisinden destek alabilirsiniz.

Unutmayın, internet şifrenizi düzenli aralıklarla değiştirerek güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Bu makalede gösterilen adımları doğru bir şekilde takip ederek, internet şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.

Modem PPP ne demek?

Modem PPP, bir ağ bağlantısı için kullanılan bir protokoldür. Modem PPP, kullanıcıların bir ağa bağlanabilmesi için gereken kimlik doğrulama, veri şifreleme ve veri sıkıştırma gibi işlemleri gerçekleştirmektedir.

Modem PPP, İnternet Servis Sağlayıcısı tarafından kullanılmakta. ISS, kullanıcıların modemlerini ağa bağlamalarını sağlar ve PPP protokolünü kullanarak bağlantıyı yönetir.

PPP protokolü, İnternet’e bağlanmak için kullanılan en yaygın protokollerden biridir. PPP, diğer protokollerle birlikte çalışabilir ve birçok ağ cihazı tarafından desteklenir.

Modem PPP, ayrıca mobil cihazlar ve tabletler gibi taşınabilir cihazlar için de kullanılır. Bu cihazlar, ISS’ye doğrudan bağlanamazlar ve mobil operatörlerin ağları üzerinden İnternet’e erişirler. Bu nedenle, mobil cihazların ISS’ye bağlanabilmesi için de PPP protokolü kullanılır.

Modem PPP, güvenli bir bağlantı sağlamak için verileri şifreler ve sıkıştırır. Bu sayede, kullanıcıların verilerinin çalınması veya izlenmesi gibi güvenlik risklerinden korunmasını sağlar.

Özetlemek gerekirse, modem PPP, ağ bağlantıları için kullanılan önemli bir protokoldür. PPP protokolü, ağ bağlantıları için gerekli olan kimlik doğrulama, veri şifreleme ve veri sıkıştırma gibi işlemleri gerçekleştirerek güvenli bir bağlantı sağlar.

Modem PPP internet şifresi nasıl değiştirilir adımları

  1. Arayüze girişi yapınız.
  2. Parola bu modelde turktelekom  
  3. Yan alandaki “AĞ” alanına girip ve “WAN” olanla devam edin.  
  4. Orta alanda “Dsl_internet” yazan alandan “Düzenle” seçeneğine tıklayın. (Durum alanında “Bağlı” yazıyor olana)
  5. ATM kısmında yazanlar ekran görüntüsündeki gibi olacak. (Bu tüm markalarda aynıdır)  
  6. Bağlantı türünün her zaman PPPoE olacağını belirtelim. Bu seçeneğin değişmeyeceğini söyleyelim.    
  7. PPP şifre ve kullanıcıya evraklardan ulaşabilirsiniz. 

Sıralama bu şekilde olacak ama yeni kurulum yapılacaksa o zaman “Hızlı kurulum” bölümünden işlem yapılacaktır.

Modem şifresini değiştiremiyorum sorunu

Modem şifresini değiştiremiyorum sorunuyla alakalı yapmanız gerekenler ise;

  • Cihazın fişini çekiniz ve kısa bir süreliğine bekletin. Taktığınızda kontrol ediniz ve bilgiler değişmemişse tekrardan yazınız.
  • Cihazın başka alanlarında değişiklik yapılabiliyor mu diye deneyelim. Eğer sıkıntı yoksa belki sizden kaynaklı bir yanlışlık olabilir. Yok varsa o zaman modemi resetleyelim.
  • Bilgisayarda kullandığınız tarayıcıyla alakalı bir problem çıkabilir. Gizli sekmeyle ya da başka tarayıcıyla test edilebilir.
  • Windows tarih ayarının yanlış olmasından dolayı ayarların kayıt edilememesi veya giriş yaparken çıkışa atma sorunuyla karşılaşılabilir.
  • Telefon üzerinden bağlanarak işlemleri yapmaya çalışınız.
  • Bir ihtimalle üründe yazılım güncellemesiyle sıkıntı çözülecektir.

Modemin içerisine girerken kullandığınız şifreyi değiştirmek istiyorsanız yan sekmeden “Sistem araçları” ve yönetim kontrolünden işlem yapabilirsiniz. Tabi diğer markalarda farklı yerden işlemi yapacaksınız.

Modem PPP internet şifresi nasıl değiştirilir
Modem PPP internet şifresi nasıl değiştirilir
Modem internet şifresini değiştirme
Modem PPP şifresini değiştirme

Modem PPP internet şifresi nasıl değiştirilir adlı konumuz buraya kadar.

Sonraki öneri konumuz: WiFi şifre değiştirme resimli anlatım

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak