Uydunet Netmaster modem kurulumu ve reset atma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

CBW-383Z4 / INFINITY401 modem ip almıyor veya internet bağlantısı yok ise yapılması gereken uydunet Netmaster modemi fabrika ayarlarına döndürme resetleme işlemi olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netmaster kablonet / uydunet CBC-382D1 ve CBW-383ZN modem kurulumu ve internet gelmiyor durumlarında modem nasıl resetlenir resimli anlatımı sizlere hazırladık.

İnternet erişiminde kullanımı zorunlu olan modemleri zaman zaman sıfırlamamız gerekebiliyor. Bunun nedeni de çoğu zaman hatlarda yapılan bir değişiklik ya da internetteki aşırı derecedeki yavaşlama oluyor. Eğer Uydunet Netmaster marka bir modemi sıfırlamak istiyorsanız bunu yapabilmeniz için iki yol bulunuyor. Bu yolların ilki internet üzerinden modemin sistemine ulaşmak.

Uydunet Netmaster modem kurulumu arayüze giriş

Modem arayüzüne giriş yaparak modeminizi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bunun için öncelikle kullandığınız herhangi bir internet tarayıcısına giriş yapın. Ardından tarayıcının adres çubuğu kısmına modeminizin IP adresini yazın ve tamam tuşuna basın. Şimdi karşınıza çıkacak olan pencerede sizden kullanıcı adınızı ve modeminizin şifresini girmeniz istenecek. Buraya kullanıcı adı yazan kısma admin yazın. Parolayı yazarak ardından giriş tuşuna basın.

  • 192.168.0.1 girin
  • Kullanıcı adınıza admin
  • Parolasına password yazıyorsunuz
  • Ekrana hızlı kurulum geldiğinde SSID wifi adı  
  • WPA 2 olan ağ şifresinin bulunduğu yer parola
  • Manuel tüm ayarların yapılandırılması için “Gelişmiş ayarlar” seçilmeli         
  • Temel ve gelişmiş seçeneklerinden işlem yapabilirsiniz

Netmaster kablosuz kurulum işlemi içinde üste başlıkta yer alıyor. Wifi’ de dikkat edilecek kanal’ ın 11 olması ve WPA olan seçenek olacak. Birde ağ ve parolasında Türkçe kullanmayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uydunet Netmaster modem kurulumu ve reset atmaNetmaster modem resetleme

Netmaster reset atma sıfırlamayı tamamlama

Giriş yapmanızın ardından gelişmiş ayarlara ve sonrasında duruma ve son olarak da güvenlik yazan sekmeye girin. Burada fabrika ayarlarına dönmeyle ilgili tuşa basarak onaylayın. Artık modeminiz sıfırlanmış olacaktır. Bunun dışında cihaz açıkken modemde yer alan ufak bir deliğe toplu iğneyi sokarak 10 – 15 saniye kadar basılı tutmak.

Şifreyi kabul etmiyor ise; 

Bu bilgiler bütün modem markalarında geçerli bilgilerdir. Ancak daha önce siz ya da başkası modemin arayüzüne girerek şifre ya da kullanıcı adını değiştirdiyse bu işlemi yapamazsınız. Burada sıfırlamayı yapabilmeniz için ikinci yolu yani modemin arkasındaki tuşu kullanmanız gerekir. Bu tuşa bir iğneyle on-on beş saniye basmanızın ardından modeminiz fabrika ayarlarına dönmüş olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Modem ip almıyor ise ya beklemeniz gerekiyor ya da modem resetlenip tekrardan kurulum gerekecek. Eğer resetlemeyi yaparsanız daha önce bağlı tüm cihazları tekrardan modeme bağlamanız gerekiyor. Özellikle akıllı ev sistemi kullananlar uğraşmak zorunda kalabilir. Biz son iki yıldır internet ışığı yanmıyor durumuyla karşılaştığımızda bekliyoruz ve 5 – 30 dakika içerisinde kendiliğinden düzeliyor. 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.