Vodafone Huawei Superbox B535-232 modem kurulumu

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Vodafone Redbox 4.5 G Superbox B535-232 modem kurulumu sırasında dikkat edilecek önemli hususlardan bahsettiğimiz yazımız teknik bilgi içermekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vodafone’un sunduğu ev interneti hizmeti Redbox kullananlar, Vodafone redbox modem nasıl kurulur sürecini merak ediyor. Kullanıcılara ücretsiz şekilde modem sunup, kurulumu da ücretsiz olarak yapıyor. Paketi satın aldığınızda, çalışanların kurulum sürecini istediğiniz tarihte ücretsiz olarak tamamlıyor.

İşlemlerden önce bilinmesi gereken önem arz eden başlıkları sıralayalım:

  1. Kurulumdan önce kullanıcı bilgilerin doğruluğundan emin olunuz. Bir çoğunun kablosuz veya arayüze giriş yapılan bilgilerle hizmet bilgilerini karıştırıyor. İlk abonelik sırasında size verilen evraklar içerisinde bilgileriniz kayıtlı. Evraklarınızı bulamıyorsanız hizmet aldığınız yerin çağrı merkezini arayınız.
  2. Cihazın üstündeki yanan ışıkların kontrol edilmesi gerekebilir. DSL denilen ışığın yanması gerekiyor. Bu yanmıyorsa kablolarda, altyapıda veya santral tarafında problem olabilir.
  3. Cihaz yanında küçük bir kutu var ve bu telefon kullananlar için gerekli olduğunu belirtelim. Kullanılmıyorsa o zaman kutuyu bağlamadan direk telefon hattını modeme bağlayabilirsiniz.
  4. İşlemleri sorunsuz yapmanıza rağmen bağlantınız yoksa modeminizi resetlemenizi öneririz. (İnternet ışığının yanmaması çoğunlukla ip alınamadığını işaret eder)
  5. Hiç bir şekilde çözüm olmayan durumlarda önerimiz varsa başka bir modemle denenmesi ve duruma göre hizmet alan yerin hat değerlerine bakması.

Redbox modem kurulumu

Buna özel bir modemin kullanılmadığını düşünüyoruz. Sağlayıcı bir kaç markanın modelini kullanıyordur. Huawei üzerinden nasıl kurulur örnek olarak göstereceğiz. Diğerlerininde benzer adımları söz konusudur.

  • Sim kartınızı modemdeki ilgili yere takınız. (Sıkıntı olursa cep telefonuna takıp kontrol edebilirsiniz) 
  • Chrome kullanılarak 192.168.1.1 ile arayüzü açınız.
  • İlk alana admin ikinci alana ise superonline, vodafone ve turktelekom şeklinde parolayı giriyorsunuz. (Hangi sağlayıcıdan aldıysanız)
  • Hızlı kurulumla işlemi başlatınız. (Bazılarında reset butonuna basarak otomatik kurulum yapılabiliyor) .andronova.net
  • Superbox B535-232 kablosuz kurulumunda ise WiFi adında ve şifresinde Türkçe karakterin içermediğinden emin olunuz. Kanal olarak 11 tercih edilebilir. Lakin çekimle alakalı veya bağlı bazı cihazlardan dolayı kanalı değiştirmeniz gerekebilir. Örnek akıllı termostat Cosa, Arçelik veya Vestel kullananları artı bant seçeneğinde de ayarlar değiştirilebiliyor.

Vodafone Huawei Superbox B535-232 modem kurulumu

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz tarafta sorun olursa yardımcı olması adına bir uygulamanın kullanılmasını öneriyoruz. 

Google Play üzerinden huaCtrl şeklinde aratınız. Program bant ayarları ve sinyal gücü analizini yaparak iyi konumlandırmayı buluyor. 

Huawei Superbox B535-232 kablosuz kurulumu

Redbox paket satın alma ve taahhüttü

Vodafone’ da ihtiyaçlara göre hazırlanan farklı paketler bulunuyor. Bu paketlerden birini almak için, mevcut hattınızı kullanabilir ya da farklı operatörlerden hizmet aldığınız hattınızı Vodafone sistemlerine taşıyabiliyorsunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni nesil internet paketi olan Redbox alanlar, profesyonel teknisyenlerce yapılan kurulum hizmetinden en geç 2 gün içerisinde yararlanıyorlar.

Vodafone Redbox paketleri 24 aylık bir taahhüt sürecine tabidir. 24 aylık sürenin ardından, paket seçeneklerinizi değiştirebilir ya da aynı paket şartları ile mevcut internet hizmetini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Evinizin olduğu yerde fiber alt yapı olmasa da 4.5 teknoloji ile Vodafone Redbox hizmetlerinden hızlı şekilde yararlanabiliyorsunuz.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, her yerde kullanılabilecek “RedBox Her Yerde” paketi ile müşteriler mevcut tarife ücretine ek olarak ayda 30 TL’ye bu hizmeti alabiliyor.

İlk ay paketi iade etme seçeneği de bulunan üründe, 30 günlük süreç için herhangi bir şekilde cayma ceza tutarı alınmıyor. Öte yandan, paketi satın alanlar çağrı merkezine ulaşmak istediklerinde kendilerine öncelik sağlanıyor.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 14:35

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.