Vodafone Redbox internete bağlanmıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Vodafone Redbox modem internete bağlanmıyor ışıklar yanıp sönüyor veya yanmıyor sorununda yapacağınız ilk şey kapatılması olacak. Sonra hat kontrolü yapılacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vodafone, kendisini tercih etmeye karar veren müşteriler için çeşitli hizmetler sağlamayı amaç eden kuruluşların başında yer alır. Bu bağlamda, müşteriler için sağlanan en önemli kolaylıklardan bir tanesi de redbox hizmetidir. Redbox; alt yapı olmasına gerek duyulmadan, kablo derdi olmadan, tamamen internet kablosuz çalışan internet paylaşım aracıdır. Ancak bazı teknik ve yapısal sorunlar sonucunda, Vodafone redbox internete bağlanmıyor sorusu gündeme gelebilir. Konu hakkında; redbox internete neden bağlanmaz, hangi işlemler sonucunda bağlantı sorunu çözülür, konuları da bilinmelidir.

Vodafone Redbox neden internete bağlanmaz?

Vodafone hizmetlerinden redbox cihazlar, bazı durumlarda internet bağlantısı sağlamazlar.

Buna sebep olabileceğini düşündüğümüz haller şu şekildedir:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Cihazın bağlantısında sorun ortaya çıkması ve enerji alımının sağlanamaması (Varsa başka modemle veya adaptörü değiştirerek test edin)
  • Bulunulan bölgede ortaya çıkan internet kesintisi (Başkalarına soracaksanız öncelikle bulunduğunuz mahalledekilerle görüşünüz)
  • Faturanın ödenmemiş olması halinde, müşterinin internet bağlantısının kesilmesi ve sonradan ödeme yapılmamasına rağmen açılmaması (Ödemenize rağmen hizmet alınmıyorsa belki hat askıda kalmış olabilir)
  • Kotanın dolmuş olması (Bazı tarifelerde bittiğinde otomatik kesme özelliği devreye girebiliyor)
  • Modeminizin uzun süre açık kalmasından dolayı görülebilecek problemler (Kapatılarak biraz bekletilsin)
  • 4.5G kullanılarak hizmet verildiğinden dolayı bulunduğunuz alandaki altyapı sıkıntılı olma durumu göz önüne alınması gerekiyor.
  • Sim kartın çıkarılıp silinip takılması ve olmazsa telefona takılarak test edilebilir.
  • Modemin ip alamadığından dolayı resetlenmesi gerekebilir (İşlem için cihazın altı veya arkasında bir çukur olacak cihaz açıkken 10 saniye basılı tutun)
  • Altyapı veya bir güncellemeden sonra oluşan arızalar veya modemin sıfırlanması (Tekrar kurulum yapılacak)

Hallerinde, internete bağlanma sağlanamaz ve yanındaki açıklamaların uygulanması gerekir. Yeniden kurulumlarda kullanıcı bilgilerinizi bilmiyorsanız, abonelik işleminde size verdikleri evrağa bakmanız gerekiyor. Bulamıyorsanız 850 542 0 542′ i arayınız ve doğrulamadan geçtiğinizde bilgiler iletilecek. 

İnternete bağlanmak için neler yapılmalıdır?

Yukarıdaki sıralamanın iş göreceğini düşünüyoruz. Kullanılan cihazın internet bağlantısını sağlamak amacıyla, bağlantının kesilmesine neden olan sorunun ortadan kaldırılması gerekir. Kotalı olan hizmetlerde sorgulama yapılması ve faturayı geç yatırdıysanız çağrı merkezinden hattınızı inceletiniz.

Eğer toplu internet kesintileri varsa da bir süre beklenmesi gerekir. Ayrıca, eğer cihaz üzerinde yapısal bir arıza söz konusuysa; cihazı üreten firmaya cihazın gösterilmesi, ortaya çıkan hasarların giderilmesine yönelik olarak talep oluşturulması gerekir. Tüm bu gerekenler yapıldıktan sonra, alınmış olan cihaz tarafından internet bağlantısı sağlanacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vodafone Redbox internete bağlanmıyor


Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 02:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.