ZTE fiber modem WiFi şifre değiştirme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Türk Telekom ZTE ZTE ZXHN H298A WiFi şifresi nasıl değiştirilir örnek bir görselle yapacağınız işlemleri anlattığımız konumuza bağlanmıyor sıkıntısını da ekledik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde 20 yılı aşan bir süredir kullanıma uygun olan Fiber teknoloji, yüksek hızlarda ve kesintisiz internet hizmetini kullanılabilir kılıyor. ADSL / VDSL 2 benzeri bağlantı teknolojilerine göre çok daha hızlı bir şekilde indirme ve yükleme hızları sunan Fiber bağlantı modeline, T.Telekom şirketinin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ve devam ettiği altyapı hizmeti ile birlikte internetsiz ev kalmaması için önemli yatırımlar yapıyor. Yazımızda ZTE modem WiFi şifre değiştirme resimli anlatımı ve bir kaç önemli detaydan bahsedeceğiz.

Örnek modem ZTE ZXHN H298A kablosuz şifre değiştirme işleminde çoğu adım diğer modeller içinde geçerli diyebiliriz. Dikkat edilmesi gerekenlerde aynı şekilde diyebiliriz.

  • Modemden 192.168.1.1 ile erişim yapılacak.
  • Kolay menüye giriyoruz.
  • Yandan “Kablosuz” bölümü açıyoruz.
  • WPA kısmından parolayı değiştireceğiz.
  • Dikkat etmeniz gereken husus ağ ve şifresinde Türkçe karakterin olmaması gerekiyor.

ZTE WiFi bağlanmıyor mu?

Buradaki durumun sizden kaynaklı sıkıntılardan mı çıktığını yoksa bağlanmaya çalışan cihazda mı var öncelikle bunun anlaşılması gerekiyor. Her durumda başka bir cihazda test edilmesi gerekmekte. Örnek kablosuz bağlı ama internet yoksa ışıklarla analiz edilebiliyor.

  • Telefon ve televizyonla test edilmesi önerilir. Ayrı bir cihazla daha net anlaşılabilir.
  • Çoğunlukla sıkıntı modemin ayarlarından kanalın değiştirilmesi ile çözülmekte. 
  • Bazılarında bağlantı oluyor bazılarında olmuyorsa modemin yazılımının güncellenmesi veya resetlenmesi gerekebilir.
  • Güvenlik duvarının bazen cihazlarda engellemeye gidebiliyor. Bazı durumlarda ise yüklü antivirüs buna neden olabiliyor. Tehlike gördüğü anda bağlantıya izin vermeyebilir.
  • Bazende mod ve kanal genişliğinin değiştirilmesi çözüm getirebiliyor.

ZTE fiber modem WiFi şifre değiştirmeZTE modem WiFi şifre değiştirme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fiber internet hakkında

Hız konusunda üstün performans için gerekli olan özellikler Fiber altyapısında bulunmakta. Telekom’ un yaptığı yatırımlar sayesinde altyapı her geçen gün daha gelişmekte ve geliştirmeye devam ediyor. İndirme ve yükleme hızının yüksekliği özellikle iş alanlarında kullanıcılara üstün performans sağlıyor. Elinde bulunan teknolojilerle, teknoloji alanında kolayca adapte olan T.Telekom, son dönemlerde dünyanın içinde bulunduğu sıkıntı da ayakta durmayı başaran ender şirketlerden biri. 

Fiber ile hazırlamış olduğu kaçırılmaz kampanyaları sayesinde kullanacağınız tarifeler, yüksek hıza sahip internet avantajı sağlayarak eğlence dolu anlarınızı donmadan ve kesintisiz olarak sürdürebilmenizi de sağlıyor. Siz de donma sorunu yaşamadan video izlemek, indirmeye çalıştığınız oyunları kısa sürede oynayabilmek ve hazırlamış olduğunuz multimedya dosyalarını saniyeler içinde arkadaşlarınıza iletmek istiyorsanız en kısa sürede Fiber İnternet kullanmaya başlamanızı öneririz.

Uygun altyapıya sahip olan ve gerekli koşulları sağlayan müşteriler güncellenmiş olan internet paketleri sayesinde 100 Mbps’ye varan “fiber hızlı” internet teknolojisini kullanma ayrıcalığına sahip olurlar. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 13:55

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.