Mozilla Firefox geçmişi nasıl silinir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mozilla Firefox web tarayıcısında girmiş olduğunuz adres ve bağlantıları nasıl sileceğinizi ayrıntılı olarak aktardık. Bu adımları takip ederek parola dahil bütün geçmişi temizleyebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mozilla Firefox tarayıcı interntte tarayıcıları içerinde ilk üçe girebilecek kadar kullanıcısı olan bir web tarayıcısıdır. Eğer sizde Mozilla Firefox kullanıcısı iseniz bu haberimizde yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz.

İnternet tarayıcılarında geçmiş temizleme işlemi genellikle işyeri, kafeterya gibi ortak kullanım alanlarında daha çok yapılmaktadır. Çünkü bu yerlerde kullanmış olduğunuz bilgisayarlar şahsınıza ait olmadığından dolayı bırakıp gittiğinizde kişisel bilgilerinize daha sonra gelen kişiler erişebilirler. Bundan dolayı geçmiş temizliği ortak kullanım alanların için önemlidir. Ayrıca tarayıcınızda geçmiş temizliği yaptığınızda web tarayıcınız eskisine göre daha hızlı açılacaktır.

Bu işlemin diğer bir faydası ise her girmiş olduğunuz site tarafından bırakılan dosya ve dosyacıklar bu işlem sonucunda bilgisayarınızdan silinecektir. Bu şekilde diskinizde yer açılacaktır.

Mozilla Firefox geçmişi nasıl silinir

Mozilla Firefox uygulamasında geçmişi temizleyebilmeniz için ilk önce programı açınız. Üst kısımda bulunan Firefox yazısına tıklayınız. Bu işlemi yaptığınızda karşınıza açılır bir menü çıkacaktır. Karşınıza gelen bu açılır menüden seçenekler yazısının üzerine fare ile geliniz. Tekrardan karşınıza yeni bir pencere açılacaktır. Bu pencereden yine en üste yer alan seçenekler yazısına tıklayınız. Aşağıdaki resimde burada anlattığımız işlemin resmini görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mozilla Firefox geçmişi nasıl silinir

Yukarıdaki işlemden sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekrandan bir sekme bulunmaktadır. Bu sekmelerden geçmişi silme işlemini yapacağımız Gizlilik sekmesine tıklayınız.

Mozilla Firefox geçmişini silme

Bu sekme işlemleri yapacağımız bölümdür. Bu bölümde geçmiş silme işlemi ile ilgili farklı seçenekler bulunmaktadır. Geçmiş başlığı altında bulunan Firefox uygulaması yazısının karşısında bulunan açılır menüden geçmişi hatırlayacak yazısını seçtiğinizde Firefox’u her kapattığınızda geçmiş temizliği yapacaktır. Eğer bu işlemi siz manuel olarak yapmak istiyorsanız mavi yazı ile yazılan yakın geçmişinizi silebilirsiniz yazısına tıklayınız. Bu işlemden sonra karşınıza  küçük bir pencere açılacaktır.

Mozilla Firefox geçmişini temizleme

Açılan pencereden zaman aralığını seçerek şimdi temizle yazısına tıklayınız. Bu aralıkta yer alan seçenekler aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Mozilla Firefox geçmişini silme

Bu işlemden sonra Mozilla Firefox uygulamasında geçmiş temizliğinizi yapmış olacaksınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak