Airpods Xiaomi uyumlu mu ve eşleştirme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Airpods, kablosuz kulaklık çok kaliteli ve bir o kadarda pahallı bir Apple ürünü. iPhone telefonunda kullanılan ama başka bir cihazla örnek Xiaomi ile uyumlu mu soran olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte her geçen gün hayatımızı kolaylaştıracak ürünler de hayatımıza girmeye devam ediyor. Airpodslar da bu ürünlerden bir tanesidir. Apple’ ın önemli ürünlerinden olan bu kablosuz kulaklık Xiaomi telefonla uyumlu çalışır mı ve nasıl eşleştirilr kısa bir açıklama olacak. Öncelikle Airpods nedir bunun hakkında bilgi verdikten sonra… 

Airpods, kablosuz kulaklık olarak tanımladığımız bu ürün birçok alanda özellikle araba kullanırken hayatımızı büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Genellikle kablolu kulaklıkları kullanımlarda insanlar sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu nedenle bu tür airpodslar oldukça avantajlı olmaktadır. İş ortamında, dışarıda yürüyüş yaparken, araba kullanırken büyük oranda kolaylık sağlamaktadır.
 

Xiaomi eşleştirme nasıl yapılır ? 

Airpods Pro ile Xiaomi eşleştirme için öncelikli olarak Android telefonunuzun bluetooth bağlantısını aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Airpods’un kapağı açık durumda iken arkasında bulunan kapağı açık tutmanız gerekiyor. Burada yer alan eşleştirme düğmesine basılı tutarsanız aynı anca telefonunuzun ekranına bir bildirim gelecektir.

Telefonunuzda bulunan bildirimde cihazınızın ismine tıkladığınızda eşleştirme sağlanmış oluyor. Görüldüğü gibi birçok kişiye ilk etapta karışık olarak gelse de aslında işlem son derece basit bir işlemdir diyebiliriz. Tamamen işiniz bittiğinde bluetooth ekranından kapama işlemi yaparak kulaklığı telefonunuzun unutmasını sağlayabilirsiniz. Böylece tekrar bağlanma işlemi olmayacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Xiaomi’ den bluetooth açılacak. Bazılarında işlem sırasında bağlanma animasyonu görünebilir.
  2. Erişim için izin isteyebilir ve gerekli onayı veriniz.
  3. Bağlanmıyorsa; kulaklığı kutusuna koyunuz ve biraz bekletiniz.
  4. Telefonunda kapatılması iş görebilir.
  5. Tekrardan eşleştirmeye başlayın.
  6. Kulaklığın şarj kutusu arkasında yer alan ayar butonuna basılı tutunuz. Işığın önce beyaz, sonra sarı ve arkasında sürekli şekilde beyaz yandığında butona basmayı bırakın. 

Airpods Xiaomi uyumlu mu ve eşleştirmeAirpods Xiaomi nasıl eşleştirilir

Airpods eşleştirme gerekli mi?

Airpods’u telefonunuz ile rahatça kullanabilmek için bu aygıtı mutlaka telefonunuza eşleştirme yapmanız gerekmektedir. Her telefonda eşleştirme işlemi farklı olsa da genel hatları itibari ile aynı işlemler uygulanmaktadır. Her telefonun menüsü farklı olduğundan eşleştirme için genel mantığı anlamanız birçok telefona kolayca uygulayabilmeniz için yeterli olacaktır.


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 01:50

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak