Android Smart TV maalesef durduruldu yazılım güncelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, Sony, LG, Philips , Vestel, Arçelik, Beko, Grundig, Sunny, Regal, Toshiba, Panasonic, Seg, Axen, Hi-Level ve diğer modellerde Android yazılım güncelleme ve maalesef durdu sorunu için çözüm…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android yüklü televizyonlarda bazen maalesef durduruldu ya da maalesef durdu şeklinde bir hata mesajı alabiliyorunuz. Bu hata ekrandan gitmiyor. Tamam diyorsunuz ve bildir diyorsunuz yine ekrana geliyor.

Bizde bu hatayı Philips maalesef durduruldu olarak aldık. Bu sorun yazılımsal nedenden çıkmakta. Çözümü ise yazılım güncelleme veya sıfırdan yazılım yükleme.

Maalesef durduruldu genelde Android Smart TV‘ lerde çıkmakta. Yükleme yapacağınız yazılım son sürüm olması gerekiyor. Anladığım kadarıyla son sürümle sorunu şimdilik çözmüşler.

Örnek olarak Philips maalesef durduruldu adımlarına yer verdik. Genelde Android Smart televizyonlarda benzer adımlar yapılmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Smart TV maalesef durduruldu hatası çözümü

Android televizyonda yazılım yüklemek için;

1- Android yazılım güncelleme dosyasını bilgisayara indiriniz. İster televizyonun müşteri hizmetlerini arayarak (e-posta adresinize gönderiyorlar) istersenizde resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

2- İndirdiğiniz yazılımı Winrar programı ile açıp içindeki “autorun.upg” ile başlayan dosyası çıkarı bir flash belleğe atınız. Bizdeki dosya adı “autorun_TPM171E_003.000.208.000.upg”

3- Smart Tv enerji kablosunu TV’ den çıkarınız. Flash belleği TV’ nin USB girişine takınız

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

4- Televizyonun kablosunu takınız. Otomatik yükleme başlayacak. Eğer başlamazsa manuel yapınız.

5- Güncelleme simgesi %100 olmadan her hangi bir işlem yapmayınız.

6- Yüklemenin tamamlandığını belirten bir uyarı geldikten sonra TV kapatıp flash belleği çıkarınız.

Uyarı! Android televizyonda yazılım güncelleme: Biz elle gösterip güncelleme yaptık. Ama siz sıfırdan kurulum yapmak istiyorsanız dosyayı attığınız flash diskte her hangi bir dosya olmamasına özen gösteriniz. Bellekte sadece indirdiğiniz dosya olsun.

Smart TV maalesef durduruldu yazılım güncellememaalesef durduruldu

Smart TV Android yazılım güncelleme manuel yapma;

Android olmayan için Ev Tuşu / Kurulum veya Ayarlar / Yazılım Ayarları / Yerel Güncellemeler ve upg dosyasının üstüne gelerek başlatınız.

Android TV için Ayarlar / Tüm Ayarlar / Yazılımı Güncelle / Yerel Güncellemeler / autorun.upg seçiniz.

Not: Bazen otomatik güncelleme başlamamasının nedeni flash bellek format biçimi. Bunu NTFS olarak deneyebilirsiniz. Ya da tersi…

Smart TV Android yazılım güncelleme manuel yapma

Smart TV yazılım güncelleme

Sony Smart TV Android yazılım güncelleme

philips yazılım güncelleme

Android Smart TV maalesef durduruldu yazılım güncelleme

Samsung maalesef durduruldu, Sony maalesef durduruldu, LG maalesef durduruldu, Philips maalesef durduruldu, Vestel maalesef durduruldu, Arçelik maalesef durduruldu, Beko, Grundig, Regal, Panasonic, Seg ve diğer modellerde çözüm aynı.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir