Android telefonda konum atma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonda konum atma işlemini Whatsapp tarzı uygulamalarla yapabilirsiniz. Android telefonlarda bulunduğunuz konumu aileniz ve arkadaşınızla paylaşma nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil cihazlarda artık bulunduğunuz konumu paylaşma oldukça kolay hale gelmiştir. Kullandığınız cihazlarda bulunduğunu konumu istediğiniz kişiye gönderebilir, istediğiniz zaman canlı konum bildirimi yapabilirsiniz. Telefonlarımızda konum servisi paylaşımı aslında hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştıran bir özelliktir. Özellikle arkadaşlarımıza bulunduğumuz konumu bildirerek ayı ortamlarda buluşabilmek için bu özellik kullanılabilir. Bundan daha fazla ise adres bulmada bu özellik daha faydalı olmaktadır. Eğer adresini bilmediğimiz bir yere gitmek istediğinizde adreste bulunan bir kişi konum paylaşımı yaptığında google haritalar özelliği ile adrese ulaşımınız daha kolay olacaktır.  

Google Maps uygulamasına eklenen yeni bir özellik ile artık konumunuz canlı olarak paylaşabilirsiniz. Bu haberimizde ise sizlere whatsapp uygulamasında anlık olarak konum nasıl gönderebileceğinizi anlatacağız.

Android cep telefonda konuma atma

Peki  android cihazlarda konum nasıl atılır ? En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması whatsappda konum atabilmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

  • Konum paylaşımı yapabilmek için ilk olarak telefonunuzda yüklü olan whatsapp uygulamasını çalıştırınız.
  • Ardından konumuzu iletmek istediğiniz arkadaşınızın whatsapp hesabını bularak açınız.
  • Arkadaşınızın hesabını açtıktan sonra mesajlaşma ekranında bulunan ataç simgesine tıklayınız.
  • bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Gelen ekranda bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden konum simgesine tıklayınız. Google haritalar simgesi ile benzer bir simgeye sahiptir.

Android telefonda konum atma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bu işlemden sonra ise konum gönder ekranı karşınıza gelecektir. Bu ekranda yer alan  “Şu anki konumu gönder” yazısına tıklayarak karşınıza gelen listeden bir adres seçebilirsiniz. Bu gelen listede sadece sizin olduğunuz yeri değil yakınlarınızda da bulunan yerleri de göstermektedir. Bu işlem yakınlarınızda bulunan bilindik yerleri göstererek konum paylaştığınız kişinin adresi bulmasını kolaylaştırmaktadır.

telefondan konum nasıl atılır

Android cep telefonda konuma atma adımlarında sorun yaşayanlar için izinleri kontrol ediniz.


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 20:26

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.