Bilgisayar ekranı ters döndü ne yapmalıyım

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 8.1, Windows 7 ve Windows 10 bilgisayar ekran ters döndü hangi tuşla düzelir veya dizüstü laptop bilgisayar ekran ters döndü nasıl düzeltirim sorunuyla karşılaşan az da olsa belli bir kullanıcı var. Peki çözümü nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arada bir hemen hemen çoğu bilgisayar kullanıcısı yanlışlıkla bilgisayarın ekranını terse döndürmekte. Bazen ekranı yana döndü veya aşağıya döndü şeklinde görülmekte. Çözüm klavyeden ilgili tuşlara aynı anda basmak. Bu sorun çok uzun yıllar önce başlarına ilk gelenlerin endişelenmesine neden olmuştu. Çoğu kullanıcı ekran arızalandığını düşünmekteydi. Şahsen benimde ilk deneyimimde aynı düşünce içerisinde olmuşumdur. O zaman bugün ki gibi teknoloji bu kadar ilerlememiş ve bugün ki gibi imkanlar yoktu. Yani bu sorunu dur bir Google’ ye yazayımda çözümü neymiş diye bir durum söz konusu değildi. Sorunu çözmek için en son ne yapmıştım diye düşünerek çözmüştüm. Sonra CTRL+ALT tuşlarına basıp başka tuşlara basıp çekerek bulmuştum.

Aşağıdaki yöntemi deneyimde sorunu çözemeyen kullanıcılar ya ekran kartlarında sorun var ya da bilgisayarın ekranında / monitörde. Eğer kesinlikle doğru şekilde işlem yaptıysanız ekran sürücüsünü kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatıp otomatik veya manuel sürücüyü yükleyiniz. Hala durum aynı ise birde güvenli modda açıp sorun devam ediyor mu diye bakalım.

Bilgisayar ekran ters döndü nasıl düzelir 

Windows bilgisayar ekran ters döndü nasıl düzelir? CTRL + ALT YÖN TUŞLARI ile sorunu çözeceksiniz. İlgili tuş CTRL tuşuna sonra ALT tuşuna son tuş ise yukarı yön tuşu. Bunlara aynı anda basıp çektiğinizde ekran düzelecektir. Ekran yan döndü ya da aşağıya döndü sorunu için aynı tuşlar çözüme kavuşturacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sorunun en çok görülen işletim sistemi olarak tabiki kullanım oranının daha fazla olan bilgisayarlarda görülmekte. Google’ dan aranan kelimeler Windows 10 bilgisayarın ekranı ters döndü veya Windows 7 bilgisayarın ekranı ters döndü olarak görülmekte.

Bilgisayar ekranı ters döndü ne yapmalıyım

Ekranın terse dönme sorunu hem masaüstü hem de dizüstü / laptop ekranı ters döndü çözümü aynı. 


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018, 17:12

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.