Bilgisayarda yer kaplayan dosyaları bulma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Wiztree ile bilgisayarda neler yer kaplıyor öğrenmek ister misiniz? Windows 8.1, Windows 7 ve Windows 10 yer kaplayan dosyaları görmek için ek programlar kullanılabilir. Manuel temizlemek için araştırınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarınızda bulunan hard diskiniz veya taşınabilir hard diskinizin kapasitesi ne kadar büyük olursa olsun bir süre sonra bu akanın dolma ihtimali çok yüksektir. Gereksiz dosyalardan kurtulmadan önce disk analizi yapmanız faydalı olacaktır. Ara sıra kullanmak olduğunuz hard diskleriniz analize edip gereksiz olan dosyaları silmeniz hem boş alan kazanmanıza yardımcı olacak hem de dosya karmaşasının önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Bu işlemi yaparak en fazla alanı kaplayan klasör ve dosyaları görüp işe yaramayanları dosyaları silmeniz de yardımcı olacaktır.

Disk analiz programları

Bilgisayarda neler yer kaplıyor? Disk analizi yapmanıza yardımcı olacak birçok program bulunmaktadır. Bu programlardan bir tanesi de Wiztree programıdır. Benzer işi yapan birçok program bulunmaktadır. Ancak en etkilileri Windirstat, Treesize ve Folder Size programlarıdır. Bu programla daha hızlı olması sebebiyle ayrı bir yerleri bulunmaktadır. Gayet hızlı bir şekilde disk analizi yapması programın en iddialı olduğu yönü olduğunu söyleyebiliriz.

Disk analiz programının çalışması: Disk Analiz Programını çalıştırdıktan sonra açılan kutucuktan analiz yapmak istediğiniz diski seçip Scan butonuna tıklayın. Birkaç saniye içinde diskte bulunan klasör ve dosyalar büyüklüklerine göre sıralanmaktadır. Dosya görünümüne getirdiğinizde en büyük dosyaları kolaylıkla görebilirsiniz.

Bilgisayarda yer nasıl açılır? Bilgisayarınızda en çok alanı hangi programın kapladığını öğrenerek boş alan kazanmanın en kolay yolu buna benzer programlardan faydalanmaktan geçmektedir. Wiztree programı bütün Windows sürümlerine uyum sağlayarak kolayca çalışmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarda yer kaplayan dosyaları bulmaBilgisayarda yer nasıl açılır

Bilgisayarda ne yer kaplıyor öğrendikten sonra geldi bilgisayarda yer açmaya. CCleaner tarzi bakım programları kullanarak çoğu boş dosyaları temizleyebilirsiniz. Temp gibi ve önbellekteki dosyalar gibi. Bunun dışında manuel gösterilen dosyaları silebilirsiniz. Tabi silmeden önce o dosyanın ne işe yaradığını araştırmayı ihmal etmeyiniz. Aksi takdirde eğer bir sistem dosyasıysa Windows’ un açılmamasına neden olabilir.

Wiztree programını indirme adresi: Cnet.com’ dan indirebilirsiniz. Bazı indirme adreslerinde virüs uyarısı verebiliyor. Büyük ihtimal diğerlerinde reklam yerleştirmesi var. Windows 10 bilgisayarda yer açma nasıl yapılır aynı zamanda Windirstat programıda denenebilir.


Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2018, 00:14

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.