Bilgisayarı kasmayan virüs programı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarlarımızda kullanabileceğimiz ve bilgisayarımız fazla kasmayan virüs programlarını sizlerle paylaşacağız. Üstelik bu paylaştığımız uygulamalar ücretsiz…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayar virüsü, artık tehlikesi fark edelin bir durumdur. İnternet bağlı bir bilgisayarınız varsa ve bilgisayarınıza herhangi bir virüs uygulaması yüklemediyseniz size açıkça cengaver diyebiliriz. Çünkü artık bu tehditin neler yapabileceği kestirilememektedir. Her türlü zararı, girmiş olduğu bilgisayarlara verebilmektedir. Dosyalarınız şifreleyerek sizden açmak için para isteyebilirler, bilgisayarınıza girerek şahsi resim ve dosyalarınızı alabilirler, eğer bankacılık işlemleri yaptıysanız bu bilgilerinize erişerek banka hesaplarınızı ele geçirebilirler daha nice böyle olumsuz durum sıralayabiliriz. Bundan dolayı bilgisayarınızda muhakkak bir antivirüs yazılımı olması gerekmektedir. Peki virüs programları bu kadar pahalı iken nasıl kullanacağız. Aslına bakarsanız en iyi virüs programı en çok para verilendir mantığı bu sektörde çok da doğru değildir. Ücretsiz olarak hizmet veren iyi bir çok virüs programları bulunmaktadır. Bunlardan bir kaçını sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Bilgisayarı kasmayan virüs programları

Genelde bilgisayarı çok yormayan antivirüs programlarından Avast, AVG ve Eset daha çok tercih edilmekte. Tabi güvenlik açısından ücretli ve ücretsiz sürümler arasında farklılıklar görülmekte.

Ücretsiz virüs uygulamalarını sizlere anlatmaya başlamadan önce bir uyarıda bulunmak isteriz. Her ücretsiz yazılımlar birlikte ek uygulamalar bilgisayarınıza kurulabilmektedir. Sizlerin kurulum aşamalarını hızlı geçeceğinizi tahmin eden yazılımcılar bu ekranlara bu uygulamaların kurulumunu da koymaktadır. Bundan dolayı kurulum yaparken biraz dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra canınızı sıkan yazılımları bilgisayarınızda görebilirsiniz. Örnek verecek olursak yandex uygulaması neredeyse her ücretsiz yazılım ile bilgisayara yüklenmektedir. Bu uygulama bütün tarayıcılarınızın arama özelliğini değiştirerek googleden yandexe çevirmektedir.

BitDefender Antivirus Free Edition

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarı kasmayan virüs programı

Zararlı ve casus yazılımlara karşı gösterdiği üstün performans ile adını duyuran Bitdefender güçlü antivirüs yazılımlarından biridir. Bu uygulama bilgisayarınızda bulunan kötü yazılımları bulmak için bir kaç farklı yöntem kullanmaktadır. Bu yöntemler bilgisayarınızda yüklü yazılımların davranışlarını takip etmek, bağlantıları taramak ve daha önce bilinmeyen virüsleri bulmak şeklindedir. Ayrıca bu uygulama bilgisayarınızı ilk açtığınızda boot bölümünü de taramaktadır. Bu yazılım reklamsız bir uygulamadır. Sizler bilgisayarınızı kullanırken sizleri meşgul etmeden arka planda bilgisayarınızı korumaktadır.

Kaspersky virüs programı

Kaspersky’ in en büyük rakiplerinden birisi BitDefender. İki program’ da güvenlik açısından gayet başarılıdır. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Panda Free Anti-Virus 

Diğer uygulamamız ise Panda Free Anti-Virüs’tür. Bu uygulamanın en önemli özelliği ise bulut sistemini kullanmasıdır. Zor işlemlerde kendi sunucusunu kullanmaktadır. Bu şekilde bilgisayarınızı fazla yormamaktadır.

AVG Anti-Virus Free 

Son olarak ise sizlere AVG yazılımını sunacağız. Eğer sesiz bir yazılım arıyorsanız avg tam size göredir. Bu yazılımın güvenlik düzeyinin yüksek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kolay anlaşılır bir kontrol ekranı bulunmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 20:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir