Bilgisayarın içini açmadan Hard Disk bilgilerine öğrenme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows bilgisayarınızın hard diskini değiştirmek ya da farklı bir modele geçmek için hangi diski kullandığınızı öğrenmek istiyorsanız kolay bir yöntemle sorgulayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hardiskinize ait bilgilere nasıl ulaşabileceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Bu bilgilerden diskinizin markasını kaç RPM olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Windows işletim sistemlerinde yer alan Windows sistem bilgisi bölümüne ulaşarak bilgisayarınızda bulunan bütün donanımlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Sistem bilgisi özelliği sayesinde diskiniz ile ilgili bütün bilgileri detaylı olarak görebilirsiniz.

Masaüstü bilgisayarlarda aslında diskin markasını kaç RPM olduğunu ve diğer bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz fakat dizüstü bilgisayarlar bu işlem masaüstü kadar kolay olmamaktadır. Eğer bilgisayarınız garanti kapsamında ve garanti etiketi bulunuyorsa bu durumda yapmanız gereken sistem üzerinden bu bilgilere ulaşmaktır.

Hard Disk bilgilerine öğrenme 

Windows siste bilgisi ekranından diski seçtiğinizde diskinizin markasını, türünü, boyutunu, kaça ayrıldığını ve ayırdığınız bölümlerin boyutlarını rahatlıkla görebilirsiniz. Diskinize kaç RPM olduğunu ise bu ekranda görünmemektedir. Fakat model kısmından diskinizin modelini internette arattığınızda diskinize ait rpm değerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Başlat – Çalıştır veya Windows Logo+R tuşlarına basarak çalıştır ekranına ulaşınız. Ardından ekrana resimde olduğu gibi msinfo32 yazarak Enter tuşuna basınız.

Hard Disk bilgilerine öğrenme

Açılan ekrandan Bileşenler – Depolama -Diskler adımlarını takip ediniz.

Açılan ekrandan boyut seçeneğinden hardiskinizin kaç gb olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca diskler bölümüne girdiğimizde disk ile alakalı bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Hardiskinizin diğer özelliklerine ise eğer bu ekranda bulunmuyorsa model numarası ile internette aratarak ulaşabilirsiniz. Destek hattı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarın içini açmadan Hard Disk bilgilerine öğrenme


Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 15:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.