Chrome geçmişini silme nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google şirketi tarafından yazılan ve en çok kullanılan web tarayıcısı Chrome'da geçmişi nasıl temizleyeceğinizi bu haberimizde resimli olarak sizlere anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan web tarayıcısı Chrom’dur. Bu makalemizde bu popüler tarayıcıda geçmiş temizliğini nasıl yapacağınızı ekran görüntüleri ile anlatmaya çalışacağız. Başta da belirttiğimiz gibi Google şirketine ait bu başarılı web uygulaması ülkemizde de binlerce kişi tarafından kullanılmaktadır. Burada sizlere anlatacağımız yöntemi uygulayarak ortak kullanımda olan bilgisayarda interntette gezdiğinizde sizden sonra gelen bir kişi hangi sitelere girdiğinizi göremeyecektir. Sadece aslında girdiğiniz siteler değil eğer daha önce tanımladığınız kullanıcı adları ve şifrelerde varsa bu işlem ile onlarda silinecektir.

Chrome tarayıcısında geçmişi silebilmek için ilk önce programı çalıştırınız. Uygulamayı açtığınızda sayfanın sağ üst köşesinde üst üste çizilmiş üç çizgi göreceksiniz. Bu çizgilere tıkladığınızda ise karşınıza bir açılır menü çıkacaktır. Açılan bu menü içerisinden daha önce girmiş olduğunuz siteleride görebileceğiniz Geçmiş yazısına tıklayınız. Burada anlattığımız adımın resmini aşağıda sizlerle paylaştık.

Google Chrome geçmişi temizleme

Chrome geçmişini silme nasıl yapılır

Karşınıza gelen ekranda daha önce girmiş olduğunuz bütün siteler bulunmaktadır. İlk kez Chrome’u kullanamaya başladığınız günden beri bulunan bütün adres ve bağlantıları bu ekranda bulabilirsiniz.  Bu ekranın sol tarafında bulunan Tarama Verilerini Temizle yazısına tıklayınız. Bu yazıya tıkladığınızda Chrome uygulaması sizlere bazı seçenekler sunacaktır. Bu seçenekleri seçme hakkını program sizlere vermiştir. Buradan istediğiniz bilgileri silebilir veya çıkarabilirisniz.

Yukarıdaki anlatıma örnek verecek olursak parolalarınızı bu silmeye dahil edebilir veya çıkarabilirsiniz. Ayrıca uygulama sizlere zaman dilimi seçeneğide sunmaktadır. Son bir saatinizi silebileceğiniz gibi en baştan girdiğiniz bütün adres ve bağlantılarıda silebilirsiniz. Zaman dilimi olarak son 1 saat, son 1 gün, geçen hafta, son 4 hafta ve en baştan seçenekleri bulunmaktadır. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Chrome geçmişi temizleme

Yukarıda sizlere bahsettiğimiz seçenekleri kendinize göre seçtiğinizde ekranın altında yer alan tarama verilerini temizle yazısına tıkladığınızda bütün geçmiş silinecektir. Burada sizlere kısa bir hatırlatmada bulunalım. Chrome uygulamasını tam performans kullanmak istiyorsanız bir gmail hesabı alarak uygulamaya tanımlayınız. 


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 02:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.