Counter Strike ping sorunu için ping düşürme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Counter Strike oyununda ping yüksek ise ve ping' i düşürmek istiyorsanız ping programı veya programsız ping düşürme adımlarını deneyebilirsiniz. Ama kesin çözüm port değişikliği olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde internet üzerinden oynanan oyunların en büyük sorunlarından bir tanesi de düşük ping sorunudur. İnternet üzerinde Counter Strike oynayanlarda bu sorundan şikâyetçidir. Oyunların düşük ping ile oynanması, oyuncuların bir adım geride olması demektir. Düşük ping sorunu tamamen çözülemese de en alt seviyeye indirmek için yapılması gereken bazı öneriler vardır.

Yüksek ping sebepleri: Ping değerinin oyun esnasında yüksek değerlere ulaşmasının birçok sebebi vardır. Bu sebeplerin en başında oyun sunucularının ülkemizde bulunmaması gelmektedir. En yakın oyun sunucuları ise Avrupa da mevcut. Ping değerini yükselten diğer sebepler ise internet hızının düşük olması, aynı modem üzerinden birden fazla bilgisayarın oyunu oynamaya çalışması, DNS sunucularının kullanılması olarak gösterilebilir.

Ping sorunu nasıl çözülür?

İnternet üzerinden Counter Strike oynamaya başlamadan önce gereksiz çalışan uygulamalar kapatılabilir. Bu sayede gereksiz uygulamaların interneti meşgul etmesi önlenmiş olur ve daha akıcı bir oyun deneyimi ve daha düşük ping değerleri ile oyun oynamak mümkün olabilir. Yapılabilecek bir diğer öneri ise oyuna girmeden önce internet tarayıcısını kapatmak olacaktır. Bu sayede tarayıcı arka planda interneti kullanmayacak ve oyundaki ping değeri düşecektir.

Counter Strike ping sorunu için ping düşürme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Counter Strike oynayanların ping değerlerini düşürmek için sıklıkla başvurdukları bir diğer yöntem ise oyun içindeki ping değerini belirlemektir. Ayarlar ve oyun ayarları sekmeleri altında bulunan kabul edilebilir en yüksek ping değeri, internetin hızına göre ayarlanmalıdır. Yapılabilecek son işlem ise modemden port yani kanal açma işlemidir. Aynı modem üzerinden iki farklı bilgisayar Counter Strike oynamaya çalışırsa, oyunda kopmalar ve ani ping yükselmeleri yaşanabilmektedir. Bu işlemin nasıl yapıldığını, internet üzerinden modeminizin marka ve modelini araştırarak öğrenmeniz mümkün. 

Oyunda ping düşürme programları: Ping düşürme programı olarak’ ta WTFast, Kill Ping ve cFosSpeed programları denenebilir.

Ping nasıl düşürülür? Eğer hala ping sorunu yaşıyorsanız kesin çözüm internet hizmetini aldığınız müşteri hizmetlerini arayarak port değiştirme talebini iletiniz. Ama sağlayıcıya sizden kaynaklı bir durumdan dolayı şeklinde talep açınız. Bazen port değişimi için faturanıza ücret yansıtabiliyorlar.


Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 15:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak