D Smart D Link DSL 2640 modem kurulum ayarları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

D Smart firması tarafından üretilen D Link DSL 2640 model modemlerin nasıl kurulumu yapılacağını bu haberimizde sizlerle yazılı ve görsel olarak paylaşacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

D Smart firması ülkemizde hizmet veren telekomünikasyon ve internet servis sağlayıcısı şirketlerinden biridir. Özellikle Türk Telekom’un altyapısını farklı firmaların kullanıma açmasından sonra internet sağlayıcısı firması sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Daha önceleri tekel konumunda olan firma bu yeni şirketlerin açılması ile birlikte piyasada olan tekelliğini yitirmiş oldu. Fakat yinede bir almada Türk Telekom bu tekelliğini devam ettirmektedir. Çünkü diğer internet sağlayıcılarının alt yapısı bulunmamaktadır. İnternet hizmeti verdiklerinde Türk Telekomun altyapısını kullanmak zorundadırlar. Ama bu sorunda sanırım Superonline tarafından bazı illerde çözülmek üzere. Superonline özellikle büyük şehirlerde kendi fiber alt yapısını  çekerek Türk Telekomdan farklı bir yapıya kavuşmaktadır. 

İnternet sağlayıcıları internet hizmetinin yanında ayrıca ADSL modemde vermektedir. Bu haberimizde  D Smart firması tarafından üretilen D Link DSL 2640 model modemin nasıl kurulacağını sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Aşağıdaki başlığımız altında bu modemin kurulumunu resimli olarak bulabilirsiniz.

D Smart D Link DSL 2640 modem kurulumu ve ayarları

  • İlk olarak bilgisayarınızda bulunan tarayıcılarınızdan herhangi birini açınız. Tarayıcınızın adres çubuğu bölümüne 192.168.1.1 yazarak enter tuşuna basınız.
  • Bu işlemden sonra modemin arayüzüne ulaşabileceğiniz ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda arayüze giriş yapabilmeniz için sizlerden kullanıcı adı ve parola isteyecektir. Bu bilgileri eğer değiştirmediyseniz sizlere varsayılan olarak verilen bilgileri giriniz. Varsayılan kullanıcı adı olarak admin, varsayılan parola olarak ise admin giriniz. Aşağıdaki resimde bu bölümde anlattıklarımızı görebilirsiniz.

D Smart D Link DSL 2640 modem kurulum ayarları

  • Arayüze giriş yaptıktan sonra solda yer alan Ağ seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğin altında açılacak olan bölümden Bağlantılar seçeneğine tıklayınız. Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.  Arayüz kısmında WAN yazısının karşısında bulunan Yapılandırılmadı yazısına tıklayınız. Giriş yapacağınız  kısım aşağıdaki resimde kırmızı kutucuk içerisine alınmıştır.
  • İnternet kurulumundan sonra sol tarafta yer alan “Kablosuz Ağ” kısmından kablosuz kurulum ayarlarını yapabilirsiniz.

D Smart D Link DSL 2640 modem kurulumu

  • Gelen ekran ise yine aşağıda paylaşılmıştır. Bu bölümde yer alan PPP Kullanıcı adı ve Şifre kısımlarını doldurunuz. Daha sonra resimde gösterdiğimiz ok yönünde sayfanın sonuna gidiniz.

modem kurulumu

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bu işlemden sonra yapmış olduğunuz ayarların kaydedilmesi için sayfanın altında bulunan kaydet tuşuna basınız.

DSL 2640 modem kurulum ayarları

Modem kurulumu Superonline, Türk Telekom / TTnet, Doping, Turknet ve diğer internet sağlayıcıları için geçerlidir.


Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 18:01

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.