e-Devlet trafik cezası bildirim mesajı alma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Turkiye.gov.tr, e-Devlet üzerinden araç trafik cezası sorgulaması ve trafik cezasının yazıldığını bildiren mesajın nasıl alacağınızı ve bunun dışında hakkımda açılan davaları nasıl sorgularım diyenler içinde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

e-Devlet hizmeti git gide büyüyor. Ard arda çıkarılan yeni hizmetler vatandaşların işini kolaylaştırıyor. Bu hizmetlerden bazılarına aşağıda yer verdik.

4A hizmet dökümü (sigorta prim sorgulaması), tapu sorgulama, tapu işlemleri, adli sicil kaydı alma, adli mahkeme dava sorgulamaları, adınıza kayıtlı hatları öğrenme, seçmen kaydı sorgulaması, e-Bordro sorgulama, aile ve sosyal politikalar hizmeti, vergi sorgulama, vergi cezası, vergi ödeme, soyağacı sorgulama, trafik cezasını öğrenme / trafik cezası sorgulama, trafik ceza ödemesi, seferberlik sorgulaması ve dahası…

Yukarıdaki konularla ilgili bilgi mesajı almak ister misiniz? Eğer evet ise o zaman e-Devlet üzerinden bildirimleri açmanız yeterli. Tabi e-Devlet kaydınızın olması gerekiyor. Yoksa PTT’ den e-Devlet için hesap açtırabilirsiniz.

Turkiye.gov.tr hizmeti e-Devlet üzerinden örnek olarak trafik cezası bildirimi nasıl alacağınızı anlattık. Bazıları araçlarına trafik cezasının yazıldığını bilmez. Sonrasında trafik cezasının faizi birikir ve büyük para cezalarına neden olur. Bu sorun genelde bazı PTT çalışanlarının gitti yerde tam kontrol etmeden kişi adreste yok diye cezayı muhtara tebliğ etmesi. Normalde kişi adreste yoksa bir bildirim kağıdını ceza sahibinin kapısına bırakması gerekiyor. Ama bazen bu yapılmıyor. Bazende PTT çalışanı adresi bulamıyor ve yine muhtarın kapısını çalıyor. Muhtar ise çok nadir ceza sahibini arıyor. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

e-Devlet üzerinden bildirimleri açarsanız yukarıdaki durumlar için ve trafik cezası durumlarında telefonunuzun ekranında bildirim mesajı gelecektir. 

Telefondan bildirim mesajları nasıl açılır?

Uyarı! e-Devlet bilgilendirme mesajlarını açtınız ama hala bilgilendirme mesajları gelmiyorsa, cep telefonunuzun bilgilendirme ayarlarını kontrol ediniz. Bildirimler kapalıysa bu uyarı mesajları gelmeyecektir. Bununla ilgili iOS iPhone telefondan nasıl yapacağınıza yer verdik.

e-Devlet bildirim mesajlarını açma

e-Devlet bildirim mesaj ayarları nasıl yapılır? e-Devlet uygulamasını açınız. Sol üst kısımda yer alan üç çizgili simgeyi tıklayınız. Ayarlar kısmına giriniz. Bilgilendirme ayarları başlığı altında “Anlık bilgilendirme” seçeneğini açmanız gerekiyor.

e-Devlet bildirim mesajlarını açmae-Devlet bildirim mesaj ayarlarıe-Devlet trafik cezası bildirim mesajı almae-Devlet trafik cezası sorgulamabildirim ayarlarıe-devlet mesajları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

e-Devlet uygulamasını Android telefonlar için Google Play Store’ den ve iOS iPhone içinde App Store üzerinden indirebilirsiniz. e-Devlet trafik cezası bildirim mesajı alma, e-Devlet trafik cezası sorgulama ve e-Devlet bildirim mesajlarını alma sorunları için haberimize yorum bırakabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 04:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.