EBA mebbis oturumu boşaltamadı hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayardan EBA' ya girerken mebbis oturumu boşaltamadı şeklinde bir hata ekrana geliyor ve tekrar oturumda durum aynı oluyor. Peki bu uyarı nedir hangi koşullarda çıkar?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mebbis oturumu boşaltamadı. EBA ana sayfa’ sına gitmek için tıklayınız hatası çıkıyor ve tıkladığınızda tekrar aynı sorun çıkmakta. Bugün sık çıkan bir problemdi ve buna benzer uyarı mesajlarıyla karşılaşılabilir. Öncellikle Mebbis nedir bunu anlatalım ve sonrasında bu mesajla alakalı ne gibi işlemler yapılabilir inceleyelim.

Mebbis, EBA’ da öğrentmenlerin giriş paneli olarak adlandırılır. Buraya giriş için mebbis.meb.gov.tr adresiyle kullanıcı bilgilerinizle ve doğrulama kodunun ilgili alana girerek ulaşabilirsiniz. Şifre geçersiz gibi problemlerde anlık durumlar veya o güne özel bir arıza çıkmış olabilir.

Bu kısımdan öğretmenler dışında idari işlerde çalışan personeller, öğrenciler, veliler ve müdürlerin kullanabildiğini söyleyebiliriz. Şifrenizi almadıysanız önce bir talep formunun doldurulması gerekmekte. Kişiye özel giriş problemlerinde bulunduğunuz kurum yetkililerinden yardım alabilirsiniz.

Şifremi unuttum işleminde şifre sıfırlamanın yapılabilmesi için doğrulama talep edeilebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanılan bilgisayarda EBA mebbis oturumu boşaltamadı hatası çıkanlarda ilk denenecek öneri adımlarımız şunlar olacak:

  • Modemin ve bilgisayarın kapatılıp açılması.
  • Başka bir tarayıcıyla erişim var mı ve farklı bir internet bağlantısıyla (Telefonun olabilir) buna bakınz.
  • Başkalarında var mıdır diye sorunuz.
  • Çok sık girmeye çalışanlar bir süre işlem yapmasın.

Windows 7 ya da Windows 10 oturumu boşaltamadı, yoğun bir kullanım oranı var ve oturum sayısında kısıtlama sebebi ile girişe izin verilmiyor anlamı taşımakta. Bazen siber saldırıyla alakalı olurken bazen çok fazla giriş sayısından dolayı böyle bir önlem alınmıştır. Tabi hem kullanıcının sistemiyle hem EBA’ nın sitemiyle alakalı olabilir.

Yaptığımız kontrollerde çoğu çıkan uyarılarda sistemin kendisiyle alakalı durumlarda ortaya çıktığını göremekteyiz. Kullanıcıyla alakalı durumları ise kişinin aşırı giriş yapmaya çalışması ve kullandığı sisteme yüklenmesi gereken programlar olduğudur. Yani sistem gereksinimleriyle alakalı durumlarla da karşılaşılıyor. Son olarak yazı sonundaki diğer konumuza giriniz ve yapılacak öneri seçeneklerini uygulayınız.

EBA mebbis oturumu boşaltamadı hatası

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 17:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.