Galaxy S7 Edge kenar ekranı kullanma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy S7 Edge modelinde kenar ekranda yer alan simgeleri nasıl kullanabileceğini ve hangi işlevlerinin bulunduğunu bu haberimizde anlattık. Simge kısayolları ekleme…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung firması çıkardığı telefon modelleri ile ön planda olmayı başaran bir firmadır. Özellikle Edge serisi atında çıkardığı modellerinde hem tasarım olarak hemde donanım olarak kullanıcıların dikkatini çekmiştir. Edge serilerinde firma dahi iyi bir kamera daha fazla depolama kapasitesi kullanmıştır. Edge serileri rakiplerine sahip olduğu ekran tasarımından dolayı korku salmayı başarmış bir modeldir. Edge serilerinde bulunan kıvrım ekranın nasıl kullanılacağını bu haberimizde anlatmaya çalışacağız.

Galaxy S7 Edge kenar ekranı kullanma

Galaxy S7 Edge kenar ekranı kullanma

Galaxy S7 Edge’de bulunan kıvrımlı ekran sadece güzel bir tasarım değil aynı zamanda bir çok özelliği içerisinde barındıran bir yapıdır. 

Edge serilerinde kullanılan kıvrımlı ekran ilk olarak Galaxy S6 Edge serisinde kullanılmıştı. Fakat o zamanlar kıvrımlı ekran bölümünde tasarım olarak aynı olsa da işlev olarak çok da fazla görev bulunmaktaydı. Fakat şirket S7 Edge’de bunu ilerleterek bu bölümün işlevini oldukça artırdı. Ekranda bulunan kavisli ekran tasımı sanki ekranda hiç kenar olmadığı hissini kullanıcılara vermektedir. Kavisli ekrana gelen bilgiler ana ekrana hiç müdahil olmadan kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

S7 Edge modelinde dediğimiz gibi daha fazla kısayol aracı bulunmaktadır. Bu bölümde en çok aradığınız kişileri yerleştirebileceğiniz People edge bölümü ve en çok kullandığınız uygulamaların kısa yollarını ekleyebileceğiniz görev kenarı bulunmaktadır.

Ayrıca Galaxy S7 Edge kavisli ekranında Yahoo NewsYahoo SportsYahoo Finance ve takvim, hava durumu gibi uygulamaların bilgi alanları bulunmaktadır. Bu kavisli kenar bölümünü ayarlar kısmından kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu bölümde olmasını istemediğiniz simgeleri kaldırabilir, Samsung App marketten istediğiniz uygulamaların simgesini ekleyebilirsiniz.

Kenar bölümümde yer alan bilgileri kullanabilmek için ekran kapalıyken bir parmağınızı iki kenar boyunca ileri geri kaydırınız. Bu ekranda ayrıca arama kayıtlarınızı, mesajlarınızı da görebilirsiniz. Bu ekran aslında sizlere yardımcı olan ve önemli uygulamaların bildirimlerinin bulunduğu küçük bir ekrandır. Bu bölümde yer alan yahoo uyglamalarının ve S sağlık gibi bilgilendirme servislerinin yerlerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 12:10

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak