Gmail hesabı nasıl açılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Yeni Gmail adresi nasıl açılır? Google firmasının e-posta servisi olan gmail sitesinden yeni bir hesap açılımının nasıl yapılacağını resimli olarak bu haberimizde yayınlayacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan e-posta servisi gmaildir. Google tarafından sunulan bu hizmet ücretli ve ücretsiz olarak verilmektedir. Bu haberimizde gmaile nasıl kayıt olabileceğinizi, e-posta hesabınızı nasıl oluşturabileceğinizi güncel forum bilgileri ile anlatmaya çalışacağız.

Gmail hesabı aslında Google hesabınızdır. Gmail hesabı aldığınızda Google’nin sunmuş olduğu bütün hizmetleri kullanabilirsiniz. Gmail e-posta servisini ücretsiz olarak sunmaktadır.

Gmail hesabı nasıl açılır

Bu haberimizde yeni bir gmail hesabının nasıl alınacağını resimli olarak anlatacağız. İlk olarak gmail sayfasına giriş yapınız. Aşağıdaki resimdeki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda sağ üst köşede bulunan Hesap Oluştur yazısına tıklayınız.

Gmail hesabı nasıl açılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu işlemden sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Sizlerden üyelik için kişisel bilgileriniz istenilecektir. Buraya yazdığınız bilgilerinizi unutmayınız. Çünkü ileride herhangi bir sorun yaşadığınızda buraya yazmış olduğunuz bilgileri google sizden isteyecektir. Eğer ileride hesabınız ile ilgili olumsuz bir durum olduğunda hesabınız tekrardan geri alabilmeniz için bu bilgileri kullanacaksınız. Forumda ilk olarak kullanıcı adınızı ve soyadınız yazınız. Kullanıcı adınızı örnek olarak andronova yazdığınızda e-posta adresinizde andronova@gmail. com şeklinde olacaktır. ileride kullanıcı adınız unutmamak için kolayca hatırlayacağınız bir isim belirlemeniz sizin faydanıza olabilir.

Milyonlarca kullanıcısı olan Gmail’ den ad ve soyadı ile e-posta adresi almak biraz zor gibidir. Eğer daha önce alınmış bir isim seçtiğinizde sistem sizlere uyarı verecektir. Bu uyarının altında alabileceğiniz kullanıcı adı önerileri bulunacaktır. Kullanıcı adınız belirledikten sonra bir sonraki aşama olan şifre bölümüne geçiniz. Şifrenizi belirlerken harf, sayı ve karakterden oluşmasına dikkat ediniz. Eğer güçlü bir şifre yaparsanız hesabınız başkaları tarafından çalınması daha zor olacaktır. Şifrenizi kesinlikle kendinizin veya yakınlarınızın doğum günlerini yapmayınız. Bir sonraki ekranda doğum gününüzü giriniz. Bu işlemlerden sonra cep telefon numaranızı giriniz. Bu bölüm buradaki bölümler içerisinde en önemlisidir. Çünkü hesabınızın başına olumsuz bir durum geldiğinde bu numaraya gelecek kod ile hesabınız kurtarabilirsiniz. Cep telefon numaranızı google bu aşamada doğrulayacaktır. Telefonunuza gelen kodu girdikten sonra işlemlerinize devam ediniz.

Gmail hesap açma nasıl yapılır

Bir sonraki işlemde google sizden “Gizlilik ve Şartlar” sözleşmesini kabul etmenizi isteyecektir. Sözleşmenin altında bulunan kabul ediyorum seçeneğini seçiniz.

Gmail hesap açma nasıl yapılır

Yukarıdaki adımdan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu son adım ile hesabınız açmış olacaksınız. Almış olduğunuz gmail hesabınız ile aşağıda yer alan bütün google hizmetlerini ekstradan üye olmadan kullanabilirsiniz.

Gmail hesap oluşturma


Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 00:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak